Paahdetut etikkaperunat
9/24/2015Jos pidät etikkaisista perunalastuista, pidät luultavasti myös näistä lohkoperunoista.
Silmäilin useammankin reseptin läpi aiheesta ja suurin ero oli etikan määrä keitinvedessä. Hurjimmissa versioissa perunat kehotettiin keittämään pelkässä etikassa, joissain taas veteen lisättiin etikkaa vain nimeksi. Tämä on useamman reseptin yhdistelmä, joten en osaa tälle sen tarkempaa lähdettä nimetä. Mitä useampi resepti, sen parempi pottu…
Näissä on melko kirpeä etikkaisuus, joten keitinliemeen voi lisätä desin tai pari vettä, jos etikkaisuus arveluttaa. Lisäsin potuille lopuksi hiukan suolaa, muutaman tipan omenasiiderietikkaa, rouhittua mustapippuria ja kuivattua oreganoa.
n. 500 g perunoita
3 dl etikkaa
3 dl vettä
1 valkosipulin kynsi
iso hyppysellinen suolaa
oliiviöljyä
omenasiiderietikkaa (tai jotain muuta hyvää etikkaa)
(suolaa)
Laita vesi ja etikka, suola ja valkosipulin kynsi kattilaan kiehumaan. Kuori perunat ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi.
Kun neste kiehuu, lisää perunat ja keitä hiljalleen kunnes ne ovat lähes kypsiä.
Perunoiden kiehuessa kuumenna uuni 225 asteeseen. Valuta perunat ja anna niiden kuivahtaa hyvin.
Kaada runsas loraus oliiviöljyä perunoiden päälle ja sekoita hyvin, mutta varoen.
Kaada perunat leivinpaperin päälle uunipellille ja paista noin 15 – 20 minuuttia kunnes ne ovat paahteisia ja kauniin värisiä. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa muutama pisara mieleistä etikkaa tuomaan lisää makua.
Lisämausteeksi voi lisätä pippuria, kuivattuja yrttejä, chilijauhetta tms…
Tarjoa heti!
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.