Spaghetti Burro e Salvia
9/06/2015Syyskuun pimenevä sunnuntai-ilta, iso lautasellinen pastaa, viiniä ja Sillan toisen tuotantokauden viimeiset jaksot… Toimii ainakin mulle :)
Pasta voin ja salvian kera on yksinkertainen klassikkoannos, jossa on voimakas ja täyteläinen maku.
Salvia on hienostuneen ja voimakkaan makuinen yrtti, jolla voi maustaa myös yli, joten kannattaa aloittaa puolella määrästä, tarkistaa makua ja lisätä tarpeen mukaan.
Resepti on mukaeltu Mario Batalin ohjeiden mukaan.
1 annos
100 g pastaa
n. 20 g voita
n. 20 – 25 g parmesaania
4 – 8 salvian lehteä silputtuna
(suolaa)
mustapippuria
Laita pastavesi kiehumaan. Kiehumista odotellessa ruskista voi kevyesti pannulla. Lisää salvian lehdet ja siirrä pannu pois levyltä.
Keitä pasta, ota hiukan keitinvettä talteen. Valuta pasta ja lisää se voi – salviakastikkeeseen. Sekoita hyvin ja lisää raastettua parmesaania maun mukaan. Lisää hiukan keitinvettä jos pasta tuntuu kuivalta.
Tarkista maku ja viimeistele rouhitulla mustapippurilla ja halutessasi pienellä määrällä salviaa.
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.