Gochujang Pulled Pork

11/08/2015


Tulisuutta kaipaaville korealaisella chilitahnalla maustettua, rauhassa kypsennettyä porsaan niskaa.

Liha maustui noin puoli tuntia huoneenlämmössä ennen paistoa. Kauemminkin voi marinoida jos haluaa ja aikaa on, mutta ylijääneellä chilikastikkeella saa kyllä viimeisteltyä annokseen makua yllin kyllin.

Kastike on melkein sama kuin muutaman viikon takaisissa broiskunsiivissä. Jätin tästä seesaminsiemenet pois ja lisäsin palan tuoretta inkivääriä tuomaan raikkautta ja potkua.

2 annosta

n. 500 g pala porsaan niskaa

2 rkl gochujang chilitahnaa
1 rkl soijaa
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl paahdettua seesamiöljyä
2 tl sokeria
2 valkosipulin kynttä raastettuna
parin sentin pala inkivääriä raastettuna

Sekoita kaikki chilikastikkeen ainekset keskenään. Hiero lihan pintaan noin kolmannes kastikkeesta ja säästä loput tarjottavaksi kypsän lihan kanssa.

Laita liha uunivuokaan ja peitä kannella tai foliolla. Paista 150 asteisessa uunissa 3 – 4 tuntia kunnes liha on täysin kypsää ja revittävää.

Riivi liha pieniksi kappaleiksi ja mausta jäljelle jääneellä chilikastikkeella maun mukaan.
Lisukkeiksi sopivat niin riisi, nuudelit kuin leivätkin raikkaan salaatin kera.




You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.