Kurpitsakeittoa

11/06/2015


Syvän oranssi hokkaido- kurpitsa piristää jo värillään harmaata marraskuuta ja lempeän mausteinen sosekeitto lämmittää kehoa ja mieltä pitkään.

Tämä keitto on miedosti maustettu, jossa mausteiden aromit ovat taustalla ja kurpitsan maku pääosassa. Reseptiin voi lisätä chiliä jos kaipaa enemmän potkua, ja mausteiden määränkin voi tuplata halutessaan.

2 – 4 annosta

n. 600 g hokkaido-kurpitsa

1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 vihreän kardemumman siemenet
ripaus jeeraa
ripaus kanelia
hyppysellinen kuivattua tai tuoretta timjamia
n. ½ l kanalientä
n. 2 dl kermaa tai maitoa tai molempia
suolaa ja pippuria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese kurpitsa hyvin ja leikkaa lohkoiksi. Poista siemenet.

Pyöräytä kurpitsat tilkassa öljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Levitä kurpitsat leivinpaperin päälle ja paahda uunissa kypsiksi ja pehmeiksi. Leikkaa kypsät kurpitsat muutamaan osaan.

Silppua sipuli ja valkosipuli. Lorauta kattilaan öljyä ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää murskatut kardemumman siemenet ja ripaukset kanelia, jeeraa ja pippuria. Kun mausteet alkavat tuoksua, lisää kurpitsat ja hyppysellinen timjamia. Sekoita hyvin ja lisää kanalientä niin että ainekset peittyvät.

Anna kiehua hiljalleen vartin verran ja soseuta sitten keitto sileäksi. Lisää kermaa tai maitoa ja kermaa kunnes keiton koostumus on mieleinen. Tarkista maku ja kuumenna tarvittaessa uudelleen ennen tarjoamista.




You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.