Porchetta Street Food- kirjan opein

11/19/2015


Tämä resepti on pienin muutoksin Street Food- kirjasta jonka sain Readme.fi kustannukselta.

Italialainen rullattu porsaankylki, porchetta, ei ainakaan minulle tule ensimmäisenä mieleen kun puhautaan katuruoasta, mutta Street Food- kirjan mukaan erityisesti näin talvikuukausina se kuuluu italialaiseen katukuvaan.

Ruokasoodalla nahan kuivaaminen oli minulle uusi juttu. Olen käyttänyt siihen aiemmin suolaa, mutta sooda toimi kyllä mainiosti. Tarkoitus on saada nahasta kosteutta pois jotta se rapeutuu helpommin uunissa, käytti sitten suolaa tai soodaa. Kirjan reseptissä possu saa olla yön yli suolattuna ja nahka soodalla peitettynä, mutta oikaisin sen verran että pidin lihaa jääkaapissa vain pari tuntia. Hyvin onnistui niinkin.

Leikkasin kylkipalasta nahan pois noin puolesta välistä, jolloin se on helpompi rullata ja nahkaa jää vain rullan pinnalle.

1 kg luutonta ja nahallista porsaankylkeä
karkeaa suolaa
ruokasoodaa

1 - 2 valkosipulin kynttä ohuina siivuina
pienen luomusitruunan kuori raastettuna
1 rkl fenkolin siemeniä kevyesti murskattuna
2 oksaa rosmariinia

Mausta liha karkealla suolalla molemmin puolin. Levitä ohut kerros ruokasoodaa nahan päälle ja laita liha jääkaappiin nahkapuoli ylöspäin pariksi tunniksi. Älä peitä.

Ota liha pois jääkaapista noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pyyhkäise ruokasooda huolellisesti pois nahan pinnalta ja viillä terävällä veitsellä nahkaan ruudukko. Älä leikkaa lihaan asti. Pyyhkäise enimmät suolat pois ja kuivaa lihan pinta kevyesti paperilla.

Mausta liha molemmin puolin valkosipulilla, fenkolilla, sitruunalla ja ja rosmariinin neulasilla.

Sido liha rullalle. Öljyä nahan pinta kevyesti ja ripottele pinnalle hiukan karkeaa suolaa. Paista ritilän päällä noin 25 - 30 minuuttia kunnes pinta on kauniisti ruskettunut ja kupruileva. Ritilän alle kannattaa laitaa leivinpaperilla peitetty uunipelti tippuvaa rasvaa varten.

Alenna lämpö 150 asteeseen ja jatka kypsennysta noin kaksi tuntia. Jos nahka ei alkukuumennuksessa rapeutunut tarpeeksi, voi sitä vielä paahtaa hetken nostamalla uunin lämpötilaa tai käyttämällä grillivastusta.

Anna lihan vetäytyä puolisen tuntia ennen tarjoamista.


Uusi Street Food- kirja on yli 300-sivuinen ruokamatka ympäri maailman katukeittiöiden. Mikko Takalan ja Sami Rekolan kirjoittama ja Tommi Anttosen kuvaama kirja vie lukijat katuruoan ja reseptien äärelle Aasian kautta Pohjois-Amerikkaan ja Eurooppaan.

Porchetta on ensimmäinen resepti jonka kirjasta kokeilin, ja ainakin tämän perusteella on lupa odottaa hyvää.

Tarinat ja matkakuvaukset ruokien ja reseptien synnyinsijoilta veivät sen verran tehokkaasti mukanaan että tämä taisi olla ensimmäinen ruokakirja, jonka luin kannesta kanteen ennen kuin syvennyin reseptien tutkimiseen.

Seuraavaksi suuntaan kirjan mukana syömään aamiaistacoja Teksasiin.

Minä tykkäsin! Kannattaa tutustua!
You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.