Kanaa, tomaatteja ja voita | Chicken with Tomatoes and Butter
8/02/2016
Voi on mitä parhain
keksintö! Ja kypsät tomaatit! Ja kun ne yhdistää kastikkeeksi on maku niin ylellisen pehmeää ja runsasta että sitä on vaikea vastustaa. Onneksi ei tarvitse :)
Aromikas ja metsältä tuoksuva timjami on
luottoyrtti tomaattien maustamiseen. Sekä tuore että kuivattu
sopivat hyvin, kunhan kuivattu versio ei ole lojunut avoimessa
pussissa paria vuotta maustekaapin perällä.
Tämä herkullinen
ja maukas kanapata valmistuu alle puolessa tunnissa. Itse suosin
broilerin reisipaloja maun ja mehukkuuden vuoksi, mutta voi tämän
valmistaa myös rintapaloista. Seuraksi sopivat riisi ja vaalea leipä
kastikkeen moppaamiseen. Tällä on hyvä aloittaa elokuu!
3 - 4 annosta
n. 500g broilerin
luuttomia ja nahattomia reisipaloja
20 - 25g voita
3 tomaattia
kuutioina
2 valkosipulinkynttä
silputtuna
hyppysellinen hyvää
kuivattua timjamia
suolaa ja pippuria
kevätsipulia
silputtuna
basilikaa
Leikkaa broilerin
reisipalat 2 – 3 osaan. Kuumenna iso paistinpannu hyvin ja ruskista
lihat voissa. Lisää valkosipuli ja hetken perästä kuutioidut
tomaatit. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
Alenna lämpöä ja
anna hautua noin 8 - 10 minuuttia kannen alla kunnes tomaatit
pehmenevät. Sekoita ja anna hautua vielä kymmenisen minuuttia ilman
kantta.
Tarkista maku ja
viimeistele ruoka kevätsipulilla ja yrteillä ennen tarjoamista.
In English
3 - 4 portions
500g skinless and
boneless chicken tighs
20 - 25g butter
3 ripe tomatoes, chopped
2 garlic cloves,
minced
a pinch of dry thyme
salt and pepper to
taste
chopped spring
onions and basil to serve
Cut the chicken into
2 - 3 pieces. Melt the butter in a large pan over a medium heat. Add
the chicken and brown on all sides. Add garlic and cook for a minute.
Add tomatoes and season to taste with salt, pepper and thyme.
Reduce the heat to
low, cover and simmer for 8 to 10 minutes. Stir and simmer for
another 10 minutes uncovered. Scatter with spring onions and basil.
Serve with rice and bread.
6 kommenttia
Namskis, herkunoloista! Taas olisi niin monta kivaa juttua kokeiltavana blogisi innoittamana :) Mutta heitänpä haasteen; tee joku kiva täyte pitaleipään streetfood-tyyliin(saa olla tulinenkin)? :)
VastaaPoistaterkuin,Terhi
Moi ja kiitti! Mä koitan kehitellä jotain täytettä :)
PoistaKiva :) Joko Kumu käyty? :)
PoistaTyön alla sekin...
PoistaOnpas herkullisen näköistä. Tuoreita tomaatteja saakin nyt edukkaaseen hintaan, pitääpä kokeilla. :p
VastaaPoistaKiitos! Juu, nyt alkaa olla se aika vuodesta kun voi intoilla kotimaisten kasvisten kanssa :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.