Vihreä Tapenade | Green Olive Tapenade
6/10/2017
Vihreistä oliiveista pyöräytettty tapenade on hennomman makuinen kuin voimakas mustista oliiveista valmistettu tahna. Vihreä tapenade maistuu sellaisenaan leivän kanssa ja sopii hyvin maustamaan myös uusia perunoita, grillattuja kesäkasviksia ja kalaa tai kanaa.
Jos
perinteisesti tapenadeen kuuluvat sardellit eivät sovi ruokavalioon
tai makuhermoon niin ei hätää, tässä versiossa ne on korvattu
kapriksilla. Valkosipulia tässä on vain yhden kynnen verran eikä
sen maku puske turhan voimakkaasti läpi, joten laita suosiolla
enemmän jos siltä tuntuu.
200g
kivettömiä vihreitä oliiveja (valutettu paino)
1
rkl kapriksia
1
valkosipulinkynsi
n.
½ dl tuoretta lehtipersiljaa silputtuna
n.
1 rkl sitruunamehua
oliiviöljyä
mustapippuria
rouhittuna
Valuta
oliivit ja kaprikset ja huuhtaise kylmässä vedessä. Jätä
valumaan. Laita oliivit, kaprikset, valkosipuli ja persilja
tehosekottimen kulhoon. Anna koneen käydä ja lisää sitruunamehu
ja hiljalleen oliiviöljyä kunnes koostumus on mieleinen. Tarkista
maku ja viimeistele ripauksella mustapippuria.
In
English
200g
pitted green olives (drained weight)
1tbsp
capers
1
garlic clove
about
50ml flat leaf parsley (chopped)
1tbsp
lemon juice
extra
virgin olive oil
cracked
black pepper
Drain
the olives and capers. Put all the ingredients except olive oil in a foode processor. Puree and add olive oil in patches until texture is smooth enough to your taste. Season to taste
with black pepper before serving.
2 kommenttia
Herkulliset kuvat taas kerran! Hyvän kuuloinen resepti.
VastaaPoistaKiitti! Tuo on sellainen mukavan mieto ja raikas tapenade jota voi helposti säätää suuntaan tai toiseen.
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.