Tulista naudan nyhtöposkea ja chilikurkkuja
6/02/2017
Kaupallinen
yhteistyö: Atria Lihakauppa
Atria Lihakauppa, uusi hyvän ruoan ystävien verkkokauppa avattiin viime
kuussa ja pääsin mukaan testaamaan niin verkkomyymälän käyttöä
kuin tutustumaan itse asiaan, eli laadukkaisiin lihatuotteisiin.
Kaikki
Atria Lihakaupan tuotteet ovat suomalaisilla maatiloilla tuotettua,
tuoretta ja maukasta lihaa. Verkkokaupassa ostaminen on vaivatonta ja
tuotteet toimitetaan kotiovelle sovittuna ajankohtana. Tämänhetkiset
toimitusalueet löytyvät myös helposti kaupan sivuilta. Tarjolla on
noin 30 huipputuotteen valikoima sekä erikoiseriä ja
sesonkituotteita. Atria Lihakaupan kattavasta valikoimasta löytyy
tuotteita niin pieniin kuin suuriin tarpeisiin ja moneen makuun.
Valitsin
tähän reseptiin naudan poskilihoja, joista rauhassa kypsentämällä
saa pehmeää ja herkullista tarjottavaa, joten odotus kyllä
palkitaan. Haudutuksen voi tehdä uunissa tai hellalla ja siihen
kannattaa varata useampi tunti aikaa. Tämä resepti rakentui
korealaisen Gochujang chilitahnan ympärille joten tulisuutta on
luvassa!
Poskilihoista
riittää hyvin isommallekin porukalle ja valmistaminen on helppoa.
Lihat saavat muhia rauhassa uunissa ja odotellessa ehtii valmistamaan
useammankin lisukkeen. Aasialaisittain maustetulla, nyhdetyllä
poskilihalla voi helposti täyttää suosittuja kulhoruokia,
riisipaperirullia sekä burgersämpylöita ja pitaleipiä.
Atrian
Lihakaupan laajasta reseptivalikoimasta löytyy myös hienostunut
resepti naudan poskillle Burgundin tapaan.
Rentoihin
kesäjuhliin ja illanistujaisiin sopivat korealaisella Gochujang
chilitahnalla maustettu, ylikypsäksi haudutettu naudan poskiliha ja
raikkaat, etikkaiset kesäkasvikset. Jalopenolla maustetut
avomaankurkut on kesäinen herkku, jonka ehtii helposti valmistamaan
lihan kypsyessä.
6
– 8 annosta lisukkeista riippuen
Naudan
poskilihat uunissa:
3
kpl Atrian naudan poskilihoja (n. 1200g putsattuna)
Marinadi:
½
dl Gochujang chilitahnaa
½
dl riisiviinietikkaa
½
dl soijakastiketta
1
rkl paahdettua seesamiöljyä
1
rkl mirinkastiketta
1
rkl sokeria
4
valkosipulinkynttä silppuna
20g
pala inkivääriä hienonnettuna
1
kevätsipuli varsineen silputtuna
1
limen mehu
Sekoita
maustekastikkeen ainekset keskenään. Siisti lihoista näkyvät
kalvot ja rasvat pois. Huuhtaise lihat kylmässä vedessä ja
taputtele talouspaperilla kuivaksi. Laita lihat laakeaan
paistoastiaan ja hiero kastike lihojen pintaan. Anna maustua
huoneenlämmössä noin tunnin verran. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
Nosta
lihat marinadista ja valuta enimmät kastikkeet takaisin astiaan.
Kuumenna pannulla ruokalusikallinen voita ja loraus öljyä. Ruskista
poskilihat kauttaaltaan ja nosta hetkeksi syrjään. Kaada pannulle
kaikki marinadi paistoastiasta ja lisää noin desi vettä. Kiehauta
ja kaada maustekastike takaisin paistoastiaan. Nosta lihat takaisin
paistoastiaan ja valele kastikkeella. Peitä foliolla ja laita uuniin kypsymään.
Kahden tunnin jälkeen nosta lihat
uunista ja tarkista tilanne. Ota folio pois varovasti ja käännä lihat ympäri. Peitä uudelleen foliolla ja laita takaisin uuniin noin 90 minuutiksi.
Nosta vuoka pois uunista ja kääri lihat folioon vetäytymään. Siivilöi paistoliemet kattilaan ja keitä kastiketta kasaan. Maistele välillä ja lopeta keittäminen kun maku on omaan suuhun sopiva. Nyhdä lihat kahdella haarukalla pieniksi paloiksi ja sekoita hyvin kastikkeen
kanssa. Tarkista maku, viimeistele yrteillä ja tarjoa heti kuumana!
Chilikurkut:
500g
avomaankurkkuja
1
vihreä jalopeno
1
kevätsipuli varsineen
1
valkosipulinkynsi
1,5
dl vettä
0,75
dl valkoviinietikkaa
0,5
dl sokeria
0,5
rkl karkeaa suolaa
Huuhtaise
kasvikset ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Poista jalopenosta
siemenet jos tulisuus arveluttaa. Kuumenna marinadin aineksia
kattilassa sen aikaa että suola ja sokeri sulavat. Anna jäähtyä
hetki. Laita kasvikset isoon lasiseen astiaan ja kaada liemi päälle.
Sekoita ainekset, peitä kelmulla tai kannella ja siirrä jääkaappiin
maustumaan siksi aikaa kun liha on uunissa.
Lusikoi lihaa, chilikurkkuja ja muita mieleisiä lisukkeita sämpylän tai pitaleivän täytteeksi ja nauti raikkaiden juomien kanssa!
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.