Toukokuun lopulla tein vesimelonista salsaa ja nyt jatketaan vähän samoilla linjoilla...
Intialainen vesimelonicurry on sekoitus hapanta, tulista ja makeaa ja sopii mainiosti raikastamaan raskaita grilliruokia tai ihan sellaisenaan riisin kera, kuten reseptin alkuperämaassa on tapana toimia. Siis kirjan mukaan... Itse en ole Intiassa käynyt asiaa toteamassa. Resepti on mukailtu Camellia Panjabin Intialaisen keittokirjan vesimelonicurryn pohjalta. 4 annosta.
noin 1 kg vesimelonia kuutioina (koko melonin paino n. 2,5 kg)
3 dl vesimelonia pieniä paloina
½ - 1 tl chilijauhetta (osan voi korvata paprikajauheella)
n. ½ tl jauhettua korianteria
n. ½ tl jauhettua kurkumaa
n. ½ tl juustokuminaa
1 pieni valkosipulin kynsi hienonnettuna
hiukan raastettua inkivääriä
ripaus mustapippuria ja suolaa
ripaus sokeria
1 - 2 rkl sitruunamehua
loraus öljyä
Pilko melonista noin 3 * 3 cm kuutioita. Poista tarvittaessa siemenet. Silppua lopusta melonista noin 3 dl pientä hakkelusta.
Soseuta 3 dl melonikuutioita tasaiseksi mehuksi. Kuumenna isolla pannulla pieni loraus öljyä ja lisää valkosipuli ja hetken perästä loput mausteet. Kuullota hetki, mutta älä päästä mausteita palamaan. Lisää pannulle melonimehu ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Anna hautua hiljalleen muutama minuutti kunnes noin 1/3 nesteestä on haihtunut. Lisää sitruunamehu ja tarvittaessa sokeria ja anna hautua vielä hetki.