Vesimelonicurry

7/10/2012


Toukokuun lopulla tein vesimelonista salsaa ja nyt jatketaan vähän samoilla linjoilla...
Intialainen vesimelonicurry on sekoitus hapanta, tulista ja makeaa ja sopii mainiosti raikastamaan raskaita grilliruokia tai ihan sellaisenaan riisin kera, kuten reseptin alkuperämaassa on tapana toimia. Siis kirjan mukaan... Itse en ole Intiassa käynyt asiaa toteamassa. Resepti on mukailtu Camellia Panjabin Intialaisen keittokirjan vesimelonicurryn pohjalta. 4 annosta.

noin 1 kg vesimelonia kuutioina (koko melonin paino n. 2,5 kg)

3 dl vesimelonia pieniä paloina

½ - 1 tl chilijauhetta (osan voi korvata paprikajauheella)
n. ½ tl jauhettua korianteria
n. ½ tl jauhettua kurkumaa
n. ½ tl juustokuminaa
1 pieni valkosipulin kynsi hienonnettuna
hiukan raastettua inkivääriä

ripaus mustapippuria ja suolaa
ripaus sokeria
1 - 2 rkl sitruunamehua
loraus öljyä

Pilko melonista noin 3 * 3 cm kuutioita. Poista tarvittaessa siemenet. Silppua lopusta melonista noin 3 dl pientä hakkelusta.

Soseuta 3 dl melonikuutioita tasaiseksi mehuksi. Kuumenna isolla pannulla pieni loraus öljyä ja lisää valkosipuli ja hetken perästä loput mausteet. Kuullota hetki, mutta älä päästä mausteita palamaan. Lisää pannulle melonimehu ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Anna hautua hiljalleen muutama minuutti kunnes noin 1/3 nesteestä on haihtunut. Lisää sitruunamehu ja tarvittaessa sokeria ja anna hautua vielä hetki.

Sekoita kuutioidut melonit varovasti mukaan ja anna hautua hiljalleen pari minuuttia. Tarkista vielä maku kohdalleen ja tarjoa joko heti kuumana, tai myöhemmin kylmänä lisukkeena.

You Might Also Like

7 kommenttia

  1. Mielenkiintoista... en ole kuumennettuun vesimelooniin törmännytkään. Virkistää varmasti kuumalla kivasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimii sekä kuumana että kylmänä.. Virkistää, mutta aika tulista myös!

      Poista
  2. Jepulijee kokeiluun menee!

    VastaaPoista
  3. Jep! Täytyy sanoa että pidän tuosta itse enemmän kylmänä, mutta ei se ollut hassumpaa lämpöisenäkään..

    VastaaPoista
  4. Tuota olisi mielenkiintoista maistaa, kun on niin jännän oloinen resepti. Ja kätevä, kun voi tehdä jo etukäteen, niin voi sitten keskittyä siihen grillailuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Kyllä ainakin meillä maistui ja teen uudestaankin...

      Poista
  5. Minä pidin tuosta erityisesti kylmänä!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.