Raparperihilloke
7/03/2012Onko tämä kesäinen raparperiherkku koostumukseltaan lähempänä hilloa vai hilloketta lienee makuasia, mutta raikkaan kirpeää ja makeaa joka tapauksessa. Lisäsin raparperien sekaan sitruunan mehua ja kuorta tuomaan vastapainoa runsaalle sokerimäärälle.
Luin jostain että sitruunoiden siemenissä on pektiiniä, ja koska en käyttänyt hillosokeria vaan tummaa kidesokeria, laitoin suljettavassa teesiivilässä sitruunan siemenet mukaan kiehumaan. Koostumuksesta tuli paksuhkoa, mutta ei kuitenkaan hyytelömäistä hilloa. Siihen vaikuttiko koostumukseen lopulta enemmän keittoaika vai sitruunan pektiinit, en osaa vastata, koska ei ollut keittää toista satsia verrattavaksi... Valmista hiiloketta tästä tuli reilu puoli litraa.
500 g raparperia paloina
2 ½ dl sokeria (ruokokidesokeria)
vajaa 1dl vettä
½ sitruunan kuori ja mehu
Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä aluksi keskilämmöllä ja sitten miedommalla lämmöllä noin 30 - 40 minuuttia tai kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet ja koostumus on sopivaa. Laita hilloke puhtaaseen astiaan ja anna makujen tasaantua jääkaapissa mielellään yön yli.
10 kommenttia
Ihanat kuvat.Itse miellän hillokkeeksi sellaisen löysemmän koostumuksen ja vähemmän makean "hillon". Joku aika sitten postasin omenalla makeutetusta raparperihillosta ja oli selvää,että se oli hilloke;D
VastaaPoistaKyllä tuo minustakin hilloketta on... Tosin muutama päivä jääkaapissa tiivisti seosta vielä melkoisesti. Eli oisko se nyt hilloa kuitenkin... Eipä näistä tiedä. Parempi keskittyä syömiseen!
PoistaKuvia katsoessa tulee raparperitunne hampaisiin :). Me emme ole päässeet raparperiin kotiutumisen jälkeen käsiksi, mieli vähän vielä tekisi.
VastaaPoistaAinakin torilla näytti olevan raparperia tänä aamuna, joten vielä ehtii!
PoistaMiltä torilla muuten näytti? Olivatko omia tuotteittaan myyvät paikalliset jo siellä vai vain isompia välittäjiä? Emme ole vielä käyneet.
PoistaEihän se mikään eurooppalaistyylinen maalaismarkkina ole... valitettavasti. Paljon sinne mahtuisi lisää!
PoistaTaisi olla niitä isompia välittäjiä suurin osa, käväisin vain nopeasti hakemassa porkkanoita ja herneitä enkä tutkinut tälläkertaa sen tarkemmin..
Pitääkö niitä sitruunan siemeniä rikkoa, pintaa siis, vai pääseekö sieltä pektiinit valloilleen ilmankin :)
VastaaPoistaLiian vaikea kysymys, ehkä joku toinen tietäisi! Minä tälläsin siemenet sellaisenaan siihen teesiivilään, niitä oli joku kymmenkunta yhteensä.
PoistaEi minulla tosiaan siitä pektiinistä ole sen tarkempaa tietoa, enkä tiedä vaikuttiko se tässä mitenkään.. Mutta itse tykkäsin rakenteesta, kun en suuremmin ole sellaisten hyytelöä muistuttavien hillojen ystävä...
Ovela toi pektiinikikka. Raparperihillo(ke) on kyllä huippuhyvää! Tänä vuonna en tehnyt, kun oli edellisvuotisiakin, mutta ensi keväänä sitten taas.
VastaaPoistaNiinpä.. Mietityttää vaan itseä, että jos olis tehnyt toisen samanlaisen satsin ilman niitä siemeniä, niin vois oikeasti päätellä paljonko ne vaikutti.. Toisella kertaa sitten!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.