Mozzarellaa, kesäkurpitsaa ja basilikaa
7/06/2012
Maukas ja yksinkertainen kasvisruoka jonka voi napata mukaan vaikka evääksi töihin. Tai rannalle, riippuen siitä kuinka heinäkuutaan viettää... Tässä italialainen mozzarella saa seurakseen basilikaa ja kotimaisia, pieniä kesäkurpitsoita, joita viime päivinä on ollut hyvin tarjolla. Suosin pieniä kesäkurpitsoita, joiden sisus on vielä rapsakka, eikä höttöinen, kuten isoille kesäkurpitsoille tuppaa ajan kanssa käymään. Resepti kahdelle.
1 paketti mozzarellajuustoa maun mukaan
n. 400 g kesäkurpitsoita
pätkä kevätsipulin vartta
1 - 2 valkosipulin kynttä
basilikaa (tai muita yrttejä)
suolaa ja pippuria
sitruunamehua
oliiviöljyä
Pilko kesäkurpitsat vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Silppua valkosipuli ja kevätsipulin varsi. Laita pannulle kunnon loraus hyvää oliiviöljyä ja lämmitä keskilämpöiseksi. Paista kesäkurpitsaviipaleita parisen minuuttia, lisää valkosipuli ja vähän ajan kuluttua sipulinvarret. Paista kunnes kesäkurpitsoissa on kaunis rapsakka pinta ja sopiva kypsyys. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Revi sekaan runsaasti basilikanlehtiä ja anna vetäytyä hetki. Leikkaa tai irrota käsin mozzarellasta sopivia paloja ja asettele ne annoksen päälle. Lorauta vielä päälle hiukan oliiviöljyä ja tarjoa hyvän leivän kera.
11 kommenttia
Odotan Kivistöön valtavaa kesäkurpitsasatoa (might never happen) ja otan ylös kaikki käyttöideat. Kiitos siis! Haarukka ja lusikka sekä vati käyty ehkä pöllimässä Kivistön kaapista? Tosin vati on mennyt soikeaksi kuljetuksesta.
VastaaPoistaNo nyt se paljastui... Arabian astia on kyllä lainakalustoa! Toivotaan hyvää satoa!
PoistaJos joskus pidät ruokakuvaus kurssin niin osallistun varmasti!
VastaaPoistaKiitti! Pidetään mielessä.. eihän sitä koskaan tiedä mitä tulevaisuudessa tapahtuu!
PoistaIhanat kuvat taas!Minulla on kaapintyhjennys meneillä sillä tulen alkuviikosta Suomeen,ja sattumalta sieltä löytyy myös noita tummia kesäkurpitsoja. Juustona tosin joudun käyttämään vuohenjuustoa,koska se pitää syödä pois,mutta varmaankin sillä tuosta tulee hyvää:)
VastaaPoistaHauskaa reissua Suomeen! Juu ei vuohenjuusto varmaan mitään ole koskaan pilannut...
PoistaMinäkin ostin Sokokselta läjän Suomen mittapuun mukaan pieniä kesäkurpitsia. Luulen, että kesäkurpitsan makuaineiden määrä on vakio, pieni italialaistyylinen noin 15 senttinen on täynnä makua, pesäpallomailan kokoinen pelkkää höttöä. Vähänkään isommista otan yleensä siemenet pois.
VastaaPoistaUpeita kuvia taas!
Ihan samaa mieltä, se siementen poistaminen auttaa, mutta on ne pienet ja rapsakat maukkaimpia! Kiitokset kehuista!
PoistaAivan upeat kuvat taas!!!
VastaaPoistaTodella herkullisen näköinen resepti ja kuvat, täytyypi ehdottomasti kokeilla tätä!!
VastaaPoistaKokeile vaan! Nopeeta ja helppoa kesäruokaa.. Kesällä ei aina viitsi olla pitkiä aikoja lieden äärellä.
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.