Sinappipaahdettuja porsaankyljyksiä ja paahdetulla valkosipulilla maustettua perunasosetta. Maukasta, lämmittävää ja täyttävää ruokaa talvipäiviin.
Älä unohda paistonesteitä uunipannulle vaan lusikoi ne kyljysten ja perunamuussin kaveriksi lautaselle. Uunissa tiivistyneet maut kruunaavat annoksen. Helppoa ja nopeaa ruokaa josta jää hyvä mieli ja täysi maha.
possumenu neljälle
perunasose
n. 1 kg perunoita
½ paahdettu valkosipuli tai maun mukaan
voita
suolaa
(maitoa tai perunoiden keitinvettä)
4 kpl porsaankyljyksiä
sinappinen maustekastike
noin 3 rkl kokojyväsinappia (dijon)
n. 1 rkl balsamiviinietikkaa
n. 1 rkl sokeria tai hunajaa
ripaus suolaa ja pippuria
n. 1 rkl tuoreita timjamin lehtiä
1 kokonainen valkosipuli paahdettavaksi
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paahda valkosipuli samaan aikaan kyljysten kanssa. Perunat voi kuoria ja pilkkoa etukäteen ja laittaa kylmään veteen.
Halkaise valkosipuli ja ripottele leikkauspinnalle hiukan oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja tuoretta timjamia. Laita valkosipulin puolikkaat leikkuupinta ylöspäin foliosta tai leivinpaperista taiteltuun ”paistopussiin” ja paahda noin 30 minuuttia tai kunnes täysin pehmeitä veitsen kärjellä kokeiltaessa.
Sekoita kyljysten maustekastikkeen ainekset keskenään. Ruskita kyljyksiin nopeasti paistopinta kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä mausteseos molemmin puolin kyljyksiä ja laita lihat uunipannulle. Lisää halutessasi muutama oksa tuoretta timjamia. Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes liha alkaa irtoilla luista.
Keitä perunat kypsiksi lihojen ja valkosipulin kypsyessä.
Anna lihojen vetäytyä folion alla sillä aikaa kun valmistat perunasoseen. Soseuta valkosipulin kynnet veitsensyrjällä tai morttelissa. Valuta keitetyt perunat ja soseuta. Mausta perunasose reilulla kimpaleella voita ja valkosipulitahnalla. Lisää tarvittaessa suolaa ja ohenna koostumus sopivaksi.