Porsaankyljyksiä ja perunasosetta

11/13/2012


Sinappipaahdettuja porsaankyljyksiä ja paahdetulla valkosipulilla maustettua perunasosetta. Maukasta, lämmittävää ja täyttävää ruokaa talvipäiviin.

Älä unohda paistonesteitä uunipannulle vaan lusikoi ne kyljysten ja perunamuussin kaveriksi lautaselle. Uunissa tiivistyneet maut kruunaavat annoksen. Helppoa ja nopeaa ruokaa josta jää hyvä mieli ja täysi maha.

possumenu neljälle

perunasose

n. 1 kg perunoita
½ paahdettu valkosipuli tai maun mukaan
voita
suolaa
(maitoa tai perunoiden keitinvettä)

4 kpl porsaankyljyksiä

sinappinen maustekastike

noin 3 rkl kokojyväsinappia (dijon)
n. 1 rkl balsamiviinietikkaa
n. 1 rkl sokeria tai hunajaa
ripaus suolaa ja pippuria
n. 1 rkl tuoreita timjamin lehtiä

1 kokonainen valkosipuli paahdettavaksi

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paahda valkosipuli samaan aikaan kyljysten kanssa. Perunat voi kuoria ja pilkkoa etukäteen ja laittaa kylmään veteen.

Halkaise valkosipuli ja ripottele leikkauspinnalle hiukan oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja tuoretta timjamia. Laita valkosipulin puolikkaat leikkuupinta ylöspäin foliosta tai leivinpaperista taiteltuun ”paistopussiin” ja paahda noin 30 minuuttia tai kunnes täysin pehmeitä veitsen kärjellä kokeiltaessa.

Sekoita kyljysten maustekastikkeen ainekset keskenään. Ruskita kyljyksiin nopeasti paistopinta kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä mausteseos molemmin puolin kyljyksiä ja laita lihat uunipannulle. Lisää halutessasi muutama oksa tuoretta timjamia. Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes liha alkaa irtoilla luista.

Keitä perunat kypsiksi lihojen ja valkosipulin kypsyessä.

Anna lihojen vetäytyä folion alla sillä aikaa kun valmistat perunasoseen. Soseuta valkosipulin kynnet veitsensyrjällä tai morttelissa. Valuta keitetyt perunat ja soseuta. Mausta perunasose reilulla kimpaleella voita ja valkosipulitahnalla. Lisää tarvittaessa suolaa ja ohenna koostumus sopivaksi.

Tarjoa kyljykset perunasoseen kanssa ja lusikoi paistonesteet uunipannulta kastikkeeksi. Tarjoa paahdettujen valkosipulin kynsien kera.

You Might Also Like

28 kommenttia

  1. Huikeat kuvat, jälleen kerran!

    Kyljyksiä tulee tehtyä aniharvoin. Yllättäen alkoi tekemään mieli;) Tämä on maailman paras inspiraatioblogi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ehkä tuo viimeinen lause vähän liioittelua, mutta kyllä se täällä ilolla otetaan vastaan...

      Poista
  2. Oih nam! :)

    Kuola alkoi valua, tätä on pakko testata mahdollisimman pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testiin vaan, toivottavsti maistuu myös!

      Poista
  3. Ooops, mulla on vieläkin syksyn ensimmäinen pottumuusi tekemättä. Pitäisi varmaan ostaa kyljyksiä tai poronkäristystä, ne ovat parhaat muusin kaverit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän aikaan vuodesta alkaa kummasti kaivata tuhtia ruokaa, kuten muussia. Poronkäristystä en olekaan tehnyt aikoihin. Se on kyllä aina varma valinta!

      Poista
  4. Nuo kyljyksethän ihan hyppäävät tuosta kuvasta - toivottavasti suoraan minun lautaselleni sillä niin herkullisilta ne näyttävät. Upeita kuvia ja herkullisen oloinen resepti. Täytyykin ottaa kyljykset ruokalistalle tällä viikolla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista! Mäkään en ollut pitkään aikaan tehnyt kyljyksiä, mutta onhan ne hyvää ja helppotekoista ruokaa!

      Poista
    2. Meilläkin ovat kyljykset jotenkin unohtuneet - kiitos muistutuksesta :-)

      Poista
  5. Miten sun kuvissa multaiset potutkin näyttää niin kauniilta ja tyylikkäiltä? :)

    Ja kylkjkset, ne on niin comfort foodia, vaikka en sanasta edes tykkää. Mutta kyljykset vaan on. Mulla ne tosin tuppaa turhan herkästi kuivumaan, pitääkin kokeilla sun ohjeet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli niin komeita ja tyylikkäitä pottuja!
      Minäkään en pidä comfort food - sanasta.. Oisko mielihyväruoka parempi?

      Poista
  6. Nyt kyllä meni porsaankyljykset ostoslistalle! Kiitos ohjeesta (tosin tuli ihan järkyttävä nälkä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Toivottavasti nälkä lähtee..

      Poista
  7. Kiitos, tätä syödään meillä tällä viikolla! Miten mä aina unohdankin possunkyljykset...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Mä löysin kyljykset uudelleen tässä hiljan, edellisistä on ties kuinka kauan.

      Poista
  8. Ei mun kyljykset vaan ihan näin herkullisita näytä! Seuraavan kerran kun teen niitä, laminoin nämä sun kuvat niiden pintaan, että jos ovat hiukan sitkeitä, kuten mulla usein, niin ainakin näyttävät hyviltä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä on nyt taas pohjalaista vaatimattomuutta ilmassa...

      Poista
  9. Kyljyksiä olen syönyt varmaan viimeksi lapsena. Tästä muistui mieleen, että ne olivat ihan superhyviä. Tuo sinappinen systeemi tuossa päällä kruunaa koko homman. Mahtava resepti.

    VastaaPoista
  10. Meillä syötiin lauantaina porsaankyljyksiä ja perunamuusia, hauskaa miten samaan aikaan tulee tehtyä samoja juttuja :) Tosin käytin chilisinappia, joka ei ole ollenkaan noin esteettisen näköistä. Onneksi en muutenkaan tehnyt juttua niistä, nuo kuvat ovat niin kertakaikkisen upeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nyt on possureseptejä ollut monessa blogissa. Olisit vaan laittanut reseptin, chilisinappi-possu kuulostaa herkulliselta!

      Poista
  11. Nyt on varmaan pakko mennä possua hankkimaan, en edes muista milloin olisin kyljyksiä viimeksi syönyt, en ainakaan tällä vuosituhannella. Noi näyttää aivan uskomattoman hyviltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten kannattaa ehkä jo kokeilla! No joo, aika harvoin tulee itsekin kyljyksiä tai possua ylipäätään tehtyä... Vaihtelu virkistää!

      Poista
  12. Piti vielä palata kiittämään, tein tätä eilen ja ai että oli hyvää! Kaavittiin kilpaa maustetahnan jämiä uunipannun pohjalta... ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, kiitos itsellesi! Mahtava tällaisia kommentteja saada!

      Poista
  13. Miten voi kyljykset näyttää noin herkullisilta?!! Löytyyköhän lähikaupasta enää nykyään muuta kuin suikaleita tai ulkofileetä. Täytyy varmaan käydä tsekkaamassa. Alkoi nimittäin niin kovasti tehdä näitä mieli. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Toivotaan että lähikaupasta tärppää..

      Poista
  14. Anonyymi10.3.14

    Herkulliset kuvat, nyt lähtee pannu kuumenemaan.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.