Porsaankyljyksiä ja perunasosetta
11/13/2012Sinappipaahdettuja porsaankyljyksiä ja paahdetulla valkosipulilla maustettua perunasosetta. Maukasta, lämmittävää ja täyttävää ruokaa talvipäiviin.
Älä unohda paistonesteitä uunipannulle vaan lusikoi ne kyljysten ja perunamuussin kaveriksi lautaselle. Uunissa tiivistyneet maut kruunaavat annoksen. Helppoa ja nopeaa ruokaa josta jää hyvä mieli ja täysi maha.
possumenu neljälle
perunasose
n. 1 kg perunoita
½ paahdettu valkosipuli tai maun mukaan
voita
suolaa
(maitoa tai perunoiden keitinvettä)
4 kpl porsaankyljyksiä
sinappinen maustekastike
noin 3 rkl kokojyväsinappia (dijon)
n. 1 rkl balsamiviinietikkaa
n. 1 rkl sokeria tai hunajaa
ripaus suolaa ja pippuria
n. 1 rkl tuoreita timjamin lehtiä
1 kokonainen valkosipuli paahdettavaksi
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paahda valkosipuli samaan aikaan kyljysten kanssa. Perunat voi kuoria ja pilkkoa etukäteen ja laittaa kylmään veteen.
Halkaise valkosipuli ja ripottele leikkauspinnalle hiukan oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja tuoretta timjamia. Laita valkosipulin puolikkaat leikkuupinta ylöspäin foliosta tai leivinpaperista taiteltuun ”paistopussiin” ja paahda noin 30 minuuttia tai kunnes täysin pehmeitä veitsen kärjellä kokeiltaessa.
Sekoita kyljysten maustekastikkeen ainekset keskenään. Ruskita kyljyksiin nopeasti paistopinta kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä mausteseos molemmin puolin kyljyksiä ja laita lihat uunipannulle. Lisää halutessasi muutama oksa tuoretta timjamia. Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes liha alkaa irtoilla luista.
Keitä perunat kypsiksi lihojen ja valkosipulin kypsyessä.
Anna lihojen vetäytyä folion alla sillä aikaa kun valmistat perunasoseen. Soseuta valkosipulin kynnet veitsensyrjällä tai morttelissa. Valuta keitetyt perunat ja soseuta. Mausta perunasose reilulla kimpaleella voita ja valkosipulitahnalla. Lisää tarvittaessa suolaa ja ohenna koostumus sopivaksi.
28 kommenttia
Huikeat kuvat, jälleen kerran!
VastaaPoistaKyljyksiä tulee tehtyä aniharvoin. Yllättäen alkoi tekemään mieli;) Tämä on maailman paras inspiraatioblogi.
Kiitos! Ehkä tuo viimeinen lause vähän liioittelua, mutta kyllä se täällä ilolla otetaan vastaan...
PoistaOih nam! :)
VastaaPoistaKuola alkoi valua, tätä on pakko testata mahdollisimman pian.
Testiin vaan, toivottavsti maistuu myös!
PoistaOoops, mulla on vieläkin syksyn ensimmäinen pottumuusi tekemättä. Pitäisi varmaan ostaa kyljyksiä tai poronkäristystä, ne ovat parhaat muusin kaverit.
VastaaPoistaTähän aikaan vuodesta alkaa kummasti kaivata tuhtia ruokaa, kuten muussia. Poronkäristystä en olekaan tehnyt aikoihin. Se on kyllä aina varma valinta!
PoistaNuo kyljyksethän ihan hyppäävät tuosta kuvasta - toivottavasti suoraan minun lautaselleni sillä niin herkullisilta ne näyttävät. Upeita kuvia ja herkullisen oloinen resepti. Täytyykin ottaa kyljykset ruokalistalle tällä viikolla...
VastaaPoistaKiitos kehuista! Mäkään en ollut pitkään aikaan tehnyt kyljyksiä, mutta onhan ne hyvää ja helppotekoista ruokaa!
PoistaMeilläkin ovat kyljykset jotenkin unohtuneet - kiitos muistutuksesta :-)
PoistaMiten sun kuvissa multaiset potutkin näyttää niin kauniilta ja tyylikkäiltä? :)
VastaaPoistaJa kylkjkset, ne on niin comfort foodia, vaikka en sanasta edes tykkää. Mutta kyljykset vaan on. Mulla ne tosin tuppaa turhan herkästi kuivumaan, pitääkin kokeilla sun ohjeet.
Ne oli niin komeita ja tyylikkäitä pottuja!
PoistaMinäkään en pidä comfort food - sanasta.. Oisko mielihyväruoka parempi?
Nyt kyllä meni porsaankyljykset ostoslistalle! Kiitos ohjeesta (tosin tuli ihan järkyttävä nälkä).
VastaaPoistaOle hyvä! Toivottavasti nälkä lähtee..
PoistaKiitos, tätä syödään meillä tällä viikolla! Miten mä aina unohdankin possunkyljykset...
VastaaPoistaEipä kestä! Mä löysin kyljykset uudelleen tässä hiljan, edellisistä on ties kuinka kauan.
PoistaEi mun kyljykset vaan ihan näin herkullisita näytä! Seuraavan kerran kun teen niitä, laminoin nämä sun kuvat niiden pintaan, että jos ovat hiukan sitkeitä, kuten mulla usein, niin ainakin näyttävät hyviltä! ;)
VastaaPoistaSiellä on nyt taas pohjalaista vaatimattomuutta ilmassa...
PoistaKyljyksiä olen syönyt varmaan viimeksi lapsena. Tästä muistui mieleen, että ne olivat ihan superhyviä. Tuo sinappinen systeemi tuossa päällä kruunaa koko homman. Mahtava resepti.
VastaaPoistaMeillä syötiin lauantaina porsaankyljyksiä ja perunamuusia, hauskaa miten samaan aikaan tulee tehtyä samoja juttuja :) Tosin käytin chilisinappia, joka ei ole ollenkaan noin esteettisen näköistä. Onneksi en muutenkaan tehnyt juttua niistä, nuo kuvat ovat niin kertakaikkisen upeita.
VastaaPoistaJoo, nyt on possureseptejä ollut monessa blogissa. Olisit vaan laittanut reseptin, chilisinappi-possu kuulostaa herkulliselta!
PoistaNyt on varmaan pakko mennä possua hankkimaan, en edes muista milloin olisin kyljyksiä viimeksi syönyt, en ainakaan tällä vuosituhannella. Noi näyttää aivan uskomattoman hyviltä.
VastaaPoistaSitten kannattaa ehkä jo kokeilla! No joo, aika harvoin tulee itsekin kyljyksiä tai possua ylipäätään tehtyä... Vaihtelu virkistää!
PoistaPiti vielä palata kiittämään, tein tätä eilen ja ai että oli hyvää! Kaavittiin kilpaa maustetahnan jämiä uunipannun pohjalta... ;-)
VastaaPoistaVau, kiitos itsellesi! Mahtava tällaisia kommentteja saada!
PoistaMiten voi kyljykset näyttää noin herkullisilta?!! Löytyyköhän lähikaupasta enää nykyään muuta kuin suikaleita tai ulkofileetä. Täytyy varmaan käydä tsekkaamassa. Alkoi nimittäin niin kovasti tehdä näitä mieli. :)
VastaaPoistaKiitos kommentista! Toivotaan että lähikaupasta tärppää..
PoistaHerkulliset kuvat, nyt lähtee pannu kuumenemaan.
VastaaPoistaHienoa! Kiitti!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.