Punakaali-punasipulipaistos
11/09/2012Mehevä punakaali on paitsi herkullinen myös upean värinen raaka-aine.
Kaalista ja sipulista valmistuu helppo ja yksinkertainen kasvislisäke jonka raaka-ainelista ei montaa sanaa sisällä, mutta karamellisoituneet ja rauhassa kypsyneet ainekset tuovat makuun syvyyttä ja pehmeyttä.
Kaali-sipulipaistos sopii mainiosti liha-, makkara- ja riistaruokien lisäkkeeksi tai vaikkapa joulupöytään.
noin 200 g punakaalia
noin 200 g punasipulia
suolaa ja pippuria
n. 1 rkl sokeria
balsamiviinietikka
oliiviöljyä
kapriksia
Kuori ja viipaloi sipulit ohuelti. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Lorauta pannuun öljyä ja kuumenna. Kuullota sipuleita hetki ja lisää sokeri. Sekoita ja jatka kypsennystä pari minuuttia. Lisää kaalit ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja kypsennä miedolla lämmöllä puolisen tuntia tai kunnes sipulit ja kaali ovat kypsiä ja pehmeitä. Sekoita aina välillä.
Lorauta lopuksi pannulle balsamiviinietikkaa maun mukaan ja anna hautua hetki kunnes neste on imeytynyt paistokseen. Lisää vielä pari lusikallista pieniä kapriksia, tarkista maku ja tarjoa.
Tässä vielä vinkki kaalipaistoksen käytöstä. Nenäpäivän kunniaksi homma voi vähän lähteä lapasesta, joten minä rullasin kaalipaistosta vehnätortillan sisään yhdessä herkullisen valkosipulichorizon kera. Olisko tämä rullattu hot dog...
Hauskaa viikonloppua ja erityisterveiset ruokabloggaajien huomisiin pikkujouluihin! Tiptap!
22 kommenttia
Roll dog, jes! :)
VastaaPoistaPunakaali on kyllä niin kaunis raaka-aine, Mutta sitähän kaalit yleensä ovat. Meillä punakaali ilmestyy yleensä aina joulupöytään lisukkeeksi. Uppoaa ainakin mulle paremmin kuin laatikot.
Jep! Roll dog! Ei laatikot täälläkään kauheasti innosta, mutta kerran vuodessa pienissä määrin..
PoistaUpea väri, ei voi muuta sanoa. Katsoin ensin kuvat, ja mieleeni tuli heti makkararuoat - ja siellähän sun rolldogi oli. :-D
VastaaPoistaHienon värinen on, ja makuinen. Kaali ja makkarat on kyllä kavereita keskenään!
PoistaHuikea väristä! Vähän saa ilmeisesti jo purkaa jouluruoka-ahdistusta: pärjäisin hyvin ilman laatikoita ja rosollia ja ...
VastaaPoistaKyllä nyt voi jo vähän jurnuttaa jouluruuista!
PoistaSiellä se taas on, chorizo! Tää maistuis kyllä erinoimaisen hyvin vaikka heti. Pistän reseptin siis korvan taakse!
VastaaPoistaJep, chorizoa on! Käviskö tähän nyt se "ei vanha koira opi uusia temppuja"...
PoistaMitä sitä nyt uusista tempuista, kun se on niin hieno tuote! Meillä chorizot tuppaa häviämään kaapista melkein heti, kun ne on sinne ostanut..
PoistaIlmajoen makkaramestarien ilmakuivattu chorizo on muuten muy bueno!
PoistaTuollaista herkkua ei ole näillä kulmilla näkynyt.. Voiskohan ne kurvata myyntiautonsa Jyväskylään..
PoistaSuomalaista chorizoa, joka on hyvää ? Mistä tuollaista herkkua löytää ? Tähän asti olen pettynyt joka kerta, mutta aina valmis kokeilemaan uutta !
PoistaMullekin on ihan uusi tuottaja tuo Nannan mainitsema Makkaramestarit, en ole kyllä nähnyt kaupoissa. Tuossa kuvassa olevat makkarat on espanjalaisia.
PoistaMmm ihanaa !Nyt kun kaalien hinnat ovat täällä taas normaalit(olivat välillä tosi korkeat ,kuumalla kaudella) niin kaalia on tullut taas paljon käyteyttyä.Olen tehnyt tuon tapaista kaalipaistosta mutta hunajalla.
VastaaPoistaPunakaali oli 1,80 euroa/kilo. Paljonko siellä maksaa kaalit?
PoistaOivoi. Punakaali, punasipuli, chorizo.
VastaaPoistaPakkkkko kokeilla.
Kyllä vaan, kunnon purtavaa!
PoistaNuo kaprikset ovat tosi hyvä idea! Punakaalipaistos kaipaa minusta mehevimmilläänkin "sitä jotain", eli juuri jotain tuollaista :)
VastaaPoistaKiitti! Minusta ne toimi tuossa tosi hyvin, pientä ekstrasuolaisuutta...
PoistaJoo hyvinhän tuo maistuu ilman makkaroitakin! Minä pidän suolaisuudesta joten kaprikset antaa sopivaa lisää. Ja hunaja käy tosiaan vähintään yhtä hyvin kuin sokerit..
VastaaPoistaNäin uutena lukijana olen ihan ihastuksissani noista kuvistasi - uskomattoman upeita !
VastaaPoistaKiitos paljon! Mukavaa kun löysit blogin!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.