gluteeniton

Sinappiset, paahdetut uudet perunat

7/17/2014


Uusien perunoiden ja sillin sesonkiin voi hakea vaihtelua paahdetuilla sinappiperunoilla.

Nämä ovat miedosti maustettuja, joten lisää mausteiden määrää jos haluat enemmän sinappista takapotkua.

Perunat voi tarjota tapaksen tavoin sellaisenaan tai lisukkeena lihan tai kalan kera.

resepti kahdelle

n. 400 g uusia perunoita

reilu 1 rkl kokojyväsinappia
1 rkl oliiviöljyä
reipas 1 tl sinappijauhetta
1 tl hunajaa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
reilu hyppysellinen kuivattua timjamia
ripaus suolaa ja pippuria

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja jätä maustumaan.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat ja lohko ne 2 - 4 osaan.

Sekoita sinappikastike tasaisesti perunoiden kanssa ja paahda uunissa perunoiden koosta riippuen 20 – 35 minuuttia kunnes perunat ovat täysin kypsiä. Kääntele perunoita paiston aikana kerran tai pari. Tarjoa heti kuumina.

Niin helppoa ja nopeaa että kokkailulta jää aikaa vierailla vaikka Jyväskylän asuntomessuilla :)



halloumi

Halloumia ja uusia perunoita

7/09/2014


Helpot ja nopeat kesäruuat saavat jatkoa.

Suolainen halloumi ja kotoisat uudet perunat sopivat hyvin yhteen. Ruokaisan salaatin voi viimeistellä yrteillä ja sipulilla oman maun mukaan.

Kaprikset ja chili tuovat ruokaan sopivasti sekä kirpeyttä että potkua hellepäivää piristämään.

2 - 4 annosta

1 paketti halloumijuustoa
keitettyjä uusia perunoita
kapriksia
kevätsipulia varsineen
tuoreita yrttejä
chiliä
oliiviöljyä
sitruunamehua
pippuria

Halloumia voi liottaa kylmässä vedessä 15 - 30 minuuttia ennen paistoa jos haluaa vähentää suolaisuutta. Taputtele pinta kuivaksi talouspaperilla ennen paistoa.

Viipaloi kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita joukkoon silputtuja yrttejä ja lisää halutessasi hiukan chiliä. Lisää kapriksia maun mukaan ja kaada päälle loraus oliiviöljyä ja hiukan sitruunamehua. Sekoita varovasti ja jätä maustumaan.

Kaada pannulle reippaasti oliiviöljyä ja paista perunoita kunnes niissä on kaunis väri ja rapea paistopinta.

Siirrä perunat odottamaan ja paista halloumijuustoon kuumalla pannulla kullanruskea pinta.

Kokoa annos juustosta, perunoista ja yrteistä. Viimeistele rouhitulla mustapippurilla ja nauti!





alkuruoka

Munakoisoa, fetaa ja herneitä

7/04/2014


Paistettujen munakoisojen kera makeita kesäherneitä, suolaista fetaa sekä aavistus rosmariinia ja valkosipulia. 

Helppoa, nopeaa ja herkullista kesäruokaa.

kahdelle alkuruokana

1 pienehkö munakoiso
2 valkosipulin kynttä
pieni oksa rosmariinia
tuoreita herneitä pieni kourallinen
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
pala fetajuustoa

Viipaloi munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Itketä tarvittaessa.

Lorauta pannulle öljyä ja paista munakoisot kypsiksi valkosipulin ja rosmariinin kera. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää pannulle lopuksi herneet ja anna kuumentua. Nosta kasvikset tarjolle fetan kanssa ja viimeistele annos oliiviöljyllä.

Nam!



Köln

Kaupunkikierros Kölnissä

6/26/2014



Kirkkoja, Kölschiä ja Currywurstia.

Kölnin kaupunkikuvaa hallitsee valtava, vuoren lailla kohoava tuomiokirkko, mutta paljon muutakin nähtävää kaupungissa riittää. Kirkon sisätiloihin kannattaa käydä tutustumassa, ja torniinkin voi kiivetä, jos 533 porrasta eivät hirvitä.

Reinin toisella puolella, heti Hohenzollernin sillan jälkeen sijaitsee KölnTriangle tornitalo, jonka kattoterassilta avautuvat esteettömät näkymät ympäri Kölniä. Hissi hurauttaa hetkessä 28 kerrosta ylöspäin ja katolta avautuvat maisemat ovat huikeat.

Samalla puolella Reiniä sijaitsee myös Tanzbrunnen, jonka keikat ja muut tapahtumat kannattaa tarkistaa.

 

Ostoksille kannattaa lähteä katedraalin kupeesta ensin alas Hohe Straßea ja sitten Schildergassea pitkin aina Neumarktin asemalle asti.

Jos ostosintoa riittää ja kaipaa tunnetuimpien kauppaketjujen lisäksi jotain muuta, kannattaa tutustua Neumarktin, Rudolfplatzin ja Friesenplazin asemien väliin jäävään alueeseen.

Pieniä kauppoja, herkkuliikkeitä ja ravintoloita on vieri vieressä ja turistimasssat ovat Hohe Straßea maltillisemmat.

Taiteen ystävät voivat suunnata kulkunsa ainakin Ludwig ja Walraffmuseoihin.




Raatihuoneen aukiolta kannattaa vaeltaa kapeita katuja kohti Reinin rantaa jossa on mukava puisto ihmisvilinän seuraamiseen.

Alueella on myös paljon panimoravintoloita ja terasseja, joissa voi nauttia Kölnin paikallista, raikasta Kölsch olutta.

Köln. Me likey a lot.



Köln

Ravintolavinkkejä Kölniin

6/24/2014

Terve! Lyhyehkön hiljaiselon jälkeen blogissa alkaa taas tapahtua...

Juhannuksen vietimme Kölnissä ja tässä muutama hyväksi havaittu ravintola.


Perinteistä saksalaista:

Bierhaus am Rhein
Frankenwerft 27



Verimakkaraa, omenahilloketta ja perunamuusia. Porsaanleikettä pippurikastikkeella ja paistetuilla perunoilla. Perinteisen saksalaisen keittiön annokset ovat suuria ja ruoka raskasta, mutta ehdottomasti kokemisen arvoista. Ravintolan verimakkara oli huippua!

Ruokajuomaksi ei kannata edes harkita muuta kuin Kölschiä. Uusi lasi kylmää olutta tuodaan pöytään automaattisesti vanhan tyhjennyttyä. Kätevää!

Ravintolasta avautuvat hulppeat näkymät yli Reinin, joten aikaa kannattaa varata aikaa syömisen lisäksi maisemien katseluun.



Vietnamilaista:

Cyclo
Martinstrasse 6-8



Pieni kulmaravintola lähellä Wallraf-Richartzin taidemuseota.
Nuudelikeitot ja kesärullat olivat vertaansa vailla. Suosittelen lämmöllä!



Sushia:

Nara Sushi
Friesenstraße 70



Sushin ystäville suosittelen Friesenplatzin vierestä löytyvää Nara Sushia.
Sushia, misokeittoa, japanilaista olutta sekä hyvä valikoima erilaisia teelaatuja. Ravintolassa on vain muutama asiakaspaikka, mutta ruoka on niin hyvää, että pieni odotuskin kannattaa.



Ja mitäpä olisi juhannusaatto ilman tansseja. Meitä viihdytti ZZ TOP. Hell Yeah!


Matkavinkkejä ja kuvia Kölnistä tulossa myöhemmin lisää...