Sinappiset, paahdetut uudet perunat
7/17/2014Uusien perunoiden ja sillin sesonkiin voi hakea vaihtelua paahdetuilla sinappiperunoilla.
Nämä ovat miedosti maustettuja, joten lisää mausteiden määrää jos haluat enemmän sinappista takapotkua.
Perunat voi tarjota tapaksen tavoin sellaisenaan tai lisukkeena lihan tai kalan kera.
resepti kahdelle
n. 400 g uusia perunoita
reilu 1 rkl kokojyväsinappia
1 rkl oliiviöljyä
reipas 1 tl sinappijauhetta
1 tl hunajaa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
reilu hyppysellinen kuivattua timjamia
ripaus suolaa ja pippuria
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja jätä maustumaan.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat ja lohko ne 2 - 4 osaan.
Sekoita sinappikastike tasaisesti perunoiden kanssa ja paahda uunissa perunoiden koosta riippuen 20 – 35 minuuttia kunnes perunat ovat täysin kypsiä. Kääntele perunoita paiston aikana kerran tai pari. Tarjoa heti kuumina.
Niin helppoa ja nopeaa että kokkailulta jää aikaa vierailla vaikka Jyväskylän asuntomessuilla :)
6 kommenttia
oi että onkin ihanaa tämä sinun paluusi kun saa tääs näitä kuvia kuolailla :-)
VastaaPoistaGracias :)
PoistaAsuntomessut ovat helvetistä ;-) Kerran luulin olevani riittävän keski-ikäinen, mutta käynti paljasti, ettei minusta ole siihen. Sinappiperunat sen sijaan kuulostavat taivaallisilta!
VastaaPoistaPaljon mahdollista :) En ole koskaan käynyt, mutta nyt ajattelin piipahtaa kun ovat tuossa aika lähellä.. Voin sitten kertoa kuinka kävi..
PoistaKiva idea laittaa sinappia uusien perunoiden kanssa.Uusia perunoita tulikin syötyä usein viimeisten viikkojen aikana.Nyt kun olen taas täällä pitää tyytyä pikkuperunoihin,jotka eivät ihan ole yhtä ihania kuin Suomen uudet perunat,mutta sopisivat kyllä tuohon hyvin;)
VastaaPoistaJoo, sinappi ja peruna on aika kiva makupari.
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.