Köln

Kaupunkikierros Kölnissä

6/26/2014



Kirkkoja, Kölschiä ja Currywurstia.

Kölnin kaupunkikuvaa hallitsee valtava, vuoren lailla kohoava tuomiokirkko, mutta paljon muutakin nähtävää kaupungissa riittää. Kirkon sisätiloihin kannattaa käydä tutustumassa, ja torniinkin voi kiivetä, jos 533 porrasta eivät hirvitä.

Reinin toisella puolella, heti Hohenzollernin sillan jälkeen sijaitsee KölnTriangle tornitalo, jonka kattoterassilta avautuvat esteettömät näkymät ympäri Kölniä. Hissi hurauttaa hetkessä 28 kerrosta ylöspäin ja katolta avautuvat maisemat ovat huikeat.

Samalla puolella Reiniä sijaitsee myös Tanzbrunnen, jonka keikat ja muut tapahtumat kannattaa tarkistaa.

 

Ostoksille kannattaa lähteä katedraalin kupeesta ensin alas Hohe Straßea ja sitten Schildergassea pitkin aina Neumarktin asemalle asti.

Jos ostosintoa riittää ja kaipaa tunnetuimpien kauppaketjujen lisäksi jotain muuta, kannattaa tutustua Neumarktin, Rudolfplatzin ja Friesenplazin asemien väliin jäävään alueeseen.

Pieniä kauppoja, herkkuliikkeitä ja ravintoloita on vieri vieressä ja turistimasssat ovat Hohe Straßea maltillisemmat.

Taiteen ystävät voivat suunnata kulkunsa ainakin Ludwig ja Walraffmuseoihin.




Raatihuoneen aukiolta kannattaa vaeltaa kapeita katuja kohti Reinin rantaa jossa on mukava puisto ihmisvilinän seuraamiseen.

Alueella on myös paljon panimoravintoloita ja terasseja, joissa voi nauttia Kölnin paikallista, raikasta Kölsch olutta.

Köln. Me likey a lot.



Köln

Ravintolavinkkejä Kölniin

6/24/2014

Terve! Lyhyehkön hiljaiselon jälkeen blogissa alkaa taas tapahtua...

Juhannuksen vietimme Kölnissä ja tässä muutama hyväksi havaittu ravintola.


Perinteistä saksalaista:

Bierhaus am Rhein
Frankenwerft 27



Verimakkaraa, omenahilloketta ja perunamuusia. Porsaanleikettä pippurikastikkeella ja paistetuilla perunoilla. Perinteisen saksalaisen keittiön annokset ovat suuria ja ruoka raskasta, mutta ehdottomasti kokemisen arvoista. Ravintolan verimakkara oli huippua!

Ruokajuomaksi ei kannata edes harkita muuta kuin Kölschiä. Uusi lasi kylmää olutta tuodaan pöytään automaattisesti vanhan tyhjennyttyä. Kätevää!

Ravintolasta avautuvat hulppeat näkymät yli Reinin, joten aikaa kannattaa varata aikaa syömisen lisäksi maisemien katseluun.



Vietnamilaista:

Cyclo
Martinstrasse 6-8



Pieni kulmaravintola lähellä Wallraf-Richartzin taidemuseota.
Nuudelikeitot ja kesärullat olivat vertaansa vailla. Suosittelen lämmöllä!



Sushia:

Nara Sushi
Friesenstraße 70



Sushin ystäville suosittelen Friesenplatzin vierestä löytyvää Nara Sushia.
Sushia, misokeittoa, japanilaista olutta sekä hyvä valikoima erilaisia teelaatuja. Ravintolassa on vain muutama asiakaspaikka, mutta ruoka on niin hyvää, että pieni odotuskin kannattaa.



Ja mitäpä olisi juhannusaatto ilman tansseja. Meitä viihdytti ZZ TOP. Hell Yeah!


Matkavinkkejä ja kuvia Kölnistä tulossa myöhemmin lisää...



Joulukuun myötä talviunille

12/01/2013


Joulukuun alun myötä blogi ja erityisesti blogin pitäjä vetäytyy talviunille. Uusia ajatuksia ja ideoita kypsytellään ja blogi jatkuu muodossa tai toisessa, täällä tai muualla, joskus tulevaisuudessa.

Suuret kiitokset kaikille blogin lukijoille, kanssabloggaajille inspiraatiosta ja erityisesti kaikille jotka ovat lähestyneet kommenttien ja sähköpostien välityksellä. Kiitos!

Hyvää loppuvuotta ja joulun aikaa kaikille! 

Kohti uusia kujeita!

ps. Minut tavoittaa yhä sähköpostilla :)

helppo

Lauantain pikaresepti

11/30/2013


Nakkipiiras - Mutkatonta pikkusuolaista.
 
Nopea ja helppo pikaresepti viikonlopulle. Pikkujouluun tai yhtä hyvin pikkujoulun jälkeisiin tunnelmiin sopii voitaikinaan kääräisty nakkimakkara.

Näitä nakin ja voitaikinan yhdistelmiä tuntuu olevan leipomoissa ympäri Eurooppaa hiukan eri muodoissa ja varsinkin viikonloppuaamuisin ne näyttävät tekevän hyvin kauppansa.

1 levy valmista voitaikinaa (100 g)
1 iso tai 2 pientä nakkia
sinappia

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli voitaikinalevy hiukan suuremmaksi, mutta pyri säilyttämään suorakulmion muoto.

Levitä ohut kerros sinappia taikinan päälle, lisää nakki ja kiepsauta rullalle. Käännä saumakohta alaspäin ja voitele pinta.

Paista kuumassa uunissa kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Leikkaa paloiksi ja tarjoa sopivien lisukkeiden kera.




cacio e pepe

Spagettia, pecorinoa ja mustapippuria

11/28/2013


Kaikelle on aikansa. Myös sille milloin syö ensimmäistä kertaa klassikkopastaa nimeltä Cacio e Pepe. Minulle se aika oli juuri äsken.

Olisi tietysti mukava kertoa että söin annokseni Roomassa ja aurinko paistaa, mutta todellisuudessa tein annoksen itse, söin yksin ja katselin ulkona hiljalleen ripsivää räntäsadetta.
 

Hyvä ruoka, parempi mieli, myös marraskuun lopun harmaudessa...

1 annos

100 g pastaa
40 - 50 g pala pecorino romano juustoa
kokonaisia mustapippureita

Keitä pasta ohjeen mukaan reilussa määrässä hyvin suolattua vettä. Raasta juusto ja rouhi pippurit. Ota muutama ruokalusikallinen pastan keitinvettä talteen ennen pastan valuttamista.

Lisää pastan sekaan juusto, hiukan keitinvettä ja sekoita huolellisesti.

Mausta lopuksi reilusti mustapippurilla ja tarvittaessa pienellä ripauksella suolaa.



Italian matkailun sijaan joulumarkkinoita kaipaaville voin suositella Toivolan Vanhan Pihan tunnelmaa. Mukavaa viikonvaihdetta!