Spagettia, pecorinoa ja mustapippuria
11/28/2013Kaikelle on aikansa. Myös sille milloin syö ensimmäistä kertaa klassikkopastaa nimeltä Cacio e Pepe. Minulle se aika oli juuri äsken.
Olisi tietysti mukava kertoa että söin annokseni Roomassa ja aurinko paistaa, mutta todellisuudessa tein annoksen itse, söin yksin ja katselin ulkona hiljalleen ripsivää räntäsadetta.
Hyvä ruoka, parempi mieli, myös marraskuun lopun harmaudessa...
1 annos
100 g pastaa
40 - 50 g pala pecorino romano juustoa
kokonaisia mustapippureita
Keitä pasta ohjeen mukaan reilussa määrässä hyvin suolattua vettä. Raasta juusto ja rouhi pippurit. Ota muutama ruokalusikallinen pastan keitinvettä talteen ennen pastan valuttamista.
Lisää pastan sekaan juusto, hiukan keitinvettä ja sekoita huolellisesti.
Mausta lopuksi reilusti mustapippurilla ja tarvittaessa pienellä ripauksella suolaa.
Italian matkailun sijaan joulumarkkinoita kaipaaville voin suositella Toivolan Vanhan Pihan tunnelmaa. Mukavaa viikonvaihdetta!
18 kommenttia
Hienon näköiset noi pippurit tuollain läheltä.
VastaaPoistaJoo, aika vinkeitä minustakin.
PoistaUpeat kuvat sekä pastasta että pippureista. Ja kiitos nauruista, niin hienosti kuvasit tunnelmaa...
VastaaPoistaKiitokset! Hyvä jos naurattaa, se on ihan paikallaan pimeiden päivien piristämiseksi...
PoistaKyllä vaan yksinkertainen pastaresepti voi olla hyvä! Hienot kuvat.
VastaaPoistaJoo ei uskois miten paljon 3 aineksella saa makua!
PoistaSamaa tulin sanomaan kuin ankerias, sauvajyvänen ja ulla: hienot fotot ja yksinkertaista herkkua. Jotain tuollaista ajattelin minäkin tänään laittaa täällä väliaikaiskeittiössä.
VastaaPoistaVanhalle pihalle pitää toki mennä käymään joko tulevana viikonloppuna tai seuraavana.
Mukavan yksinkertaista ja yksimielistä täällä tänään :) Minäkin yritän ehtiä vanhalle pihalle viikonloppuna jos on kiva ilma..
Poistatää on just sitä klassikkokamaa parhaimmillaan: niin yksinkertaista ja niin hyvää <3
VastaaPoistaKyllä vaan, ja vielä nopeaakin!
PoistaJa joku vielä sanoo että ei osaa tai kerkiä kokata tai että ruoanlaitto on monimutkaista :) Huippu resepti,jälleen.
VastaaPoistaJep. Tuon ehtii väsäämään kiireenkin keskellä.. Oikeastaan tuossa odotellaan vain pastan kypsymistä ja silloin voi tehdä jotain muuta..
PoistaKaikessa yksinkertaisuudessaan ihan loistava resepti :)
VastaaPoistaJeps! Kyllä Italiassa ainakin pastareseptit osataan :)
PoistaParasta pikaruokaa! Monta nälkäkiukkua taltutettu tällä :).
VastaaPoistaTotta, sopii kiukun karkoitukseen myös!
PoistaSilmät kiinni, tälläistä makua suuhun ja räntäsadekin muuttuu etelän paisteeksi ;)
VastaaPoistaJoo niin mä kans koitin!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.