Siikaa, sitruunaa ja voita
2/24/2012
Nopeasti valmista kalaruokaa. Voi, sitruuna ja mausteet muodostavat kalan kypsyessä herkullisen kastikkeen. Jos haluat kypsentää samalla kasviksia, voit katsoa aiemmasta siikareseptistä vinkkejä.
n. 600 g perattu siika
1 luomusitruuna viipaleina (siemenet poistettu)
n. 50 g voita viipaleina
muutama oksa timjamia
karkeaa suolaa ja pippuria rouhittuna
hiukan oliiviöljyä
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voit kypsentää kalan joko leivinpaperipaketissa tai paistoastiassa folion alla. Tärkeintä on, ettei voin, sitruunan ja paistonesteiden muodostama kastike pääse valumaan hukkaan.
Puhdista kala huolellisesti kylmällä vedellä ja taputtele paperilla kuivaksi. Leikkaa muutama poikkiviilto kalan toiseen kylkeen, selkäruotoon asti. Hiero pieni loraus oliiviöljyä kalan pintaan. Mausta kala suolalla ja pippurilla sisältä ja molemmilta pinnoilta. Laita voita, sitruunaviipaleita ja timjaminoksia kalan sisään ja viiltoihin.
Sulje paistoastia tiiviisti foliolla ja kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista kastikkeen maku. Valele kypsää kalaa paistokastikkeella ja tarjoa.
Meillä oli kalan kanssa kevyesti marinoitua punasipulia ja paahdettua ruisleipää kastikkeeseen kastettavaksi. Usein perusjutut riittävät hienoon makuelämykseen, mutta kyllä tätä kalaa voi tarjota vaikka hienommillakin päivällisillä.
6 kommenttia
Yksinkertaista ja hyvää - valmistamme kokonaisia kaloja usein samaan tapaan. Lähetäpä pari siikaa kommentin vastauksena ;)!
VastaaPoistaYksinkertainen on usein parasta. Ai että siioista lentokaloja..?
PoistaTällainen siika on tosi hyvää. Se sitruunainen voisula... nam! Harmi, kun tänä talvena ei ole siikaa vielä verkoilla tullut. Viime talvena tuli usein siikaa valmistettua tähän tapaan.
VastaaPoistaHei!
PoistaItsekalastettu siika olisi kyllä komeeta. Tämä yksilö löytyi kalatiskiltä.. Minulla ei ole tuo talvikalastus (tai kesä) oikein hallinnassa, valittevasti..
Moi,
VastaaPoistasulla on todella upea blogi! Miksi oi miksi löysin tänne vasta tänään :)
Mun blogi ei tosiaankaan ole kuvapainotteinen, mutta arvostan kaikkia hyviä ruokakuvaajia hurjasti. Siitäkin joukosta kuvasi erottuvat vielä ihan eri lailla, en muista nähneeni näin mahtavia värejä missään toisaalla :)!
Jatkathan samaan malliin, jookos!
Kiitos kovasti! Kehut otetaan nöyränä vastaan, hienoa jos tämä tuottaa iloa. Kyllä tätä on tarkoitus samaan malliin jatkaa, tosin jotain uuttakin on suunnitteilla...
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.