Hävikistä herkuksi - Linssi-porkkanakeitto

5/09/2012



Paketissa punaisia linssejä reilu desi, jääkaapissa kaksi parhaimmat päivänsä nähnyttä, mutta käyttökelpoista porkkanaa, ja lasipurkin pohjalla reilu ruokalusikallinen punaista currytahnaa... Siinä lähtökohdat kasviskeitolle joka sopii Hävikistä herkuksi- tempaukseen.

Inkivääri ja curry tuovat keittoon pientä tulisuutta jota kookosmaito mukavasti pehmentää. Kaneli ja juustokumina antavat mausteisuutta pehmeälle ja kauniin keltaoranssille keitolle.

Pakettien ja purkkien pohjille jäävistä pienistä jämistä kertyy helposti hävikkiä, samoin yksittäisistä juureksista, mutta yhdistelemällä niistä voi saada ihan kelpo aterian.

2 isohkoa porkkanaa
1 sipuli
1 - 2 valkosipulin kynttä
1 - 2 rkl punaista currytahnaa
reilu 1 dl punaisia linssejä
5 dl kasvislientä
2 dl kookosmaitoa
suolaa ja pippuria
ripaus kurkumaa, juustokuminaa, inkivääriä ja kanelia

pinnalle esim. tuoretta chiliä ja korianteria

Kuori ja pilko porkkanat. Silppua sipulit. Kuullota tilkassa öljyä sipuleita, valkosipuleita ja porkkanoita. Lisää hetken kuluttua currytahna ja mausteet ja jatka kypsennystä pari minuuttia. Huuhtele linssit ja lisää ne kattilaan. Sekoita ja kaada kattilaan kuumaa lientä kunnes kasvikset peittyvät. Keitä hiljalleen kypsäksi ja soseuta sileäksi, lisää lientä tarvittaessa. Kaada joukkoon kookosmaito, sekoita ja kuumenna uudestaan. Tarkista maku ja tarjoa. 


You Might Also Like

12 kommenttia

  1. Kiitos paljon! Värikkäitä ruokia on aina ilo kuvata.. ja tietysti syödä myös.

    VastaaPoista
  2. Voi vietävä, kun sattui meille molemmille " lusikkakuvat" yhtäaikaa (inkivääri-punajuurimuffarit) Mikä selkeästi osoittaakin, että molemmilla on näkemys, mutta vain toisella taito toteuttaa se. Ja vielä enemmän näkemystä.... ;D
    Upeita kuvia siis!

    Lisäksi kuolaan tuota korianteri-chili keskittymää tuossa keiton keskellä; on se parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan, mutta turhaan vähättelet kuviasi. Ja kyllä maailmaan lusikkakuvia mahtuu...

      Poista
    2. No se on vähä pohojaanen tyyli. Kauhia leveely ja yhtä kauhia vähättely. Mummani kattaa joka kerta kahvipöytään 7(kymmentä!) sorttia herkkuja ja joka kerta se muistaa sanoa useaan otteeseen, että kun ei täs oikeen mitään oo, kun ootta parempahan tottunu...,D

      Viva la lusikkakuvat!

      Poista
  3. Mielihyvin söisin tuota lautasellisen tihkusadepäivän lounaaksi, laitatko mailina tulemaan ;)?

    VastaaPoista
  4. Korianteri ja porkkana, ihan klassinen makupari. Nam! Ja sinä se saat näemmä jopa linssikeitonkin näyttämään upealta. Koskas pidät meille valokuvausoppitunnin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut, klassista on! Tuota noin,kiitos kysymästä. Perjantaina voisin yrittää jotain pientä valokuva-aiheista juttua esille.. jos vaan saan valmiiksi. Ei sitten mitään valtaisia ennakko-odotuksia pliis, ettei täällä iske rimakauhu!

      Poista
  5. Onpa mahtavan näköistä! Linssikeitto on muutenkin tosi hyvää ja tuo kelpaisi minulle just nyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan! Harmi kun me syötiin jo kaikki.. muuten toki!

      Poista
  6. Minä ilmoittaudun tuolle Ankeriaan vaatimalle kurssille ;-)Se kertokoon kaiken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oukkidoukkki! Pitänee siis yrittää saada perjantaille jotain.. Eikä kovin valtaisia odotuksia... tai täällä karkaa asiat lapasesta..

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.