Härkäpapubruschetta
2/07/2013Viime viikolla Suolaa ja Hunajaa- blogissa valmistettiin hienoa härkäpaputahnaa. Kommenttiosastolla oli puhetta papujen käytöstä ja koska kaapissa oli valmiiksi pussillinen Gobbas Gårdin kuivattuja härkäpapuja, niin tässä yksi papuresepti lisää. Papuja ja makkaraa leivänpäällisiksi.
Maultaan maanläheiset härkäpavut ovat herkullisia ja sopivat hienosti yhteen vahvan chorizon kanssa. Papupaistos maistuu hienosti myös sellaisenaan pienenä tapaksena tai lisukkeena. Ilman leipää annos on myös gluteeniton.
Reseptistä riittää 2 isoon annokseen tai noin 6 - 8 alkupalaan.
maalaisleipää, patonkia tai muuta vaaleaa leipää maun mukaan
1 dl kuivattuja härkäpapuja (määrä ennen liotusta)
1 valkosipulin kynsi
vajaa 50 g chorizoa
oliiviöljyä
kymmenkunta isoa basilikan lehteä
suolaa ja pippuria
loraus limen tai sitruunan mehua
Laita kuivatut härkäpavut runsaaseen veteen likoamaan muutama tunti ennen käyttöä tai yön yli. Valuta ja huuhtele pavut runsaassa raikkaassa vedessä. Keitä papuja hiljalleen liotusajasta riippuen noin 15 - 20 minuuttia tai kennes ne ovat sopivan pehmeitä.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuutioi chorizo pieniksi paloiksi. Laita pannulle tilkka oliiviöljyä ja kuumenna miedolle keskilämmölle. Paista makkaroita hetki, lisää valkosipulit ja pavut. Kypsennä pari minuuttia ja mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää lopuksi sekaan hienonnettua basilikaa ja mausta halutessasi pienellä tipalla sitruunamehua. Tarkista maku.
Papupaistoksen valmistuessa paahda ohuet leipäviipaleet molemmin puolin kuivalla pannulla tai uunissa grillivastuksen alla. Anna paahtua (leivän reunojen palaa) oman maun mukaan. Nosta leivät uunista, pirskota pinnalle hiukan oliiviöljyä ja lusikoi paputäytettä päälle. Tarjoa heti.
14 kommenttia
Oi, härkäpavut ovat ihania. Meillä syödään niitä erityisesti kesällä, kun saa omalta pihalta napsittua tuoreena. Juuri ostin kylvettävää kevääksi, kun viime kesänä jäivät viimeiset ottamatta talteen.
VastaaPoistaOman puutarhan härkäpavut olis ihan mahtavia! Puuttuu vaan se piha toistaiseksi..
PoistaOnneksi minulla on edelleen iso osa pussista käyttämättä... Mahtava resepti!
VastaaPoistaHyvä, sitten vaan uusi satsi papuja kiehumaan..
PoistaKiitos vinkeistä. Mahtava ohje ja kaunnita kuvia. Tääl pitää alkaa vieraileen vakituiseen :)
VastaaPoistaKiitos ja tervetuloa mukaan! Kyllä tänne mahtuu..
Poistaja yllättäen reseptissä CHORIZO...alkaa olla jo vähä niinkun sun signature-tuote! ;)
VastaaPoistaEli ymmärrät hyvän päälle....
Jepulis jee! Jokainen on jossain hyvä.. meikä chorizon syönnissä..
PoistaVai miten se lausahdus nyt menikään..
Mahtava ohje jälleen kerran! Onko noi kuivatut pavut jo valmiiksi kuorittuja, eli tarttee vain liottaa ja keittää?
VastaaPoistaTänks! Joo, pussin kyljessä lukeepi että liota 4 - 8 tuntia ja keitä 10 - 20 minuuttia.. sillä olen mennyt.
PoistaIhanan herkulliselta näyttää! Olen tottunut syömään härkäpapuja vain tuoreena,mutta pitäisi joskus kokeilla kuivatuistakin jotain.
VastaaPoistaTäällä taitaa olla helpompi löytää noita kuivattuja, ellei sitten itse kasvata. Pavut on ylipäätään tosi herkullisia ja monikäyttöisiä.
PoistaVoi kun olis jo kesä, niin saisi tuoreita härkäpapuja! Ei sillä, kyllä kuivatuistakin saa hyvää, mutta niitä tuoreita on vaan niin kiva kuoria. :-D
VastaaPoista100% samaa mieltä!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.