Katkarapupasta - vauhdilla valmista
2/21/2013Vartissa valmistuva pasta. Paljon makua vähillä aineksilla. Helppoa ja nopeaa.
Sitruuna, chili, valkosipuli ja lehtipersilja ovat klassinen makuyhdistelmä ja oliiviöljyn kanssa mainio pastakastike sellaisenaan. Lisäämällä lihaa, kalaa, kasviksia tai kuten tässä, katkarapuja, saa annokseen vaihtelua ja ruokaisuutta.
Ja jos lehtipersiljaa ei ole saatavilla sen voi korvata vaikka basilikalla tai mintulla... mielummin kuin tavallisella persiljalla.
ohje kahdelle
150 - 200 g kuivapastaa nälän mukaan (tässä Montegrappan Fettuccine all`uovo)
180 g pussi katkarapuja sulatettuna
2 - 3 valkosipulin kynttä
1 luomusitruunan kuori raastettuna
n. 1 rkl sitruunamehua
1 - 2 pientä kuivattua chiliä
vajaa ½ punttia lehtipersiljaa
suolaa ja mustapippuria
reilu nokare voita ja kunnon loraus oliiviöljyä
Laita pasta kiehumaan ohjeen mukaan.
Kuumenna voi jä oljy pannulla. Lisää ohueksi viipaloidut valkosipulit, hienonnetut chilit ja sitruunan kuori. Kuullota reilun minuutin verran kunnes valkosipulit saavat hiukan väriä. Älä päästä palamaan. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää sulatetut katkaravut ja pyöräyttele niitä hetki pannulla.
Muita nopeasti valmistuvia ruokia kannattaa katsella ainakin Kokit ja Potit- blogista Pikaruokien nimellä ja Kivistössä- blogista otsikolla Syömään.
17 kommenttia
Ihanat kuvat taas kerran!
VastaaPoistaTuo on hyvää pastaa, mukava uutuus paikallisiin valikoimiin.
Kiitti!
PoistaNiin on. Prismoissa on myös Divellan pronssipuristettuja, jotka on aika hyviä myös. Muutenhan valikoima on aika suppea..
Pitääkin seuraavalla kauppareissulla katsoa löytyiskö tuota pastaa hyllystä - olen kaipaillut jotain hyvää kuivapastaa, mutta niiden valikoimat tuntuvat kovin huonoilta... Meilläkin syötiin yksi päivä katkarapupastaa, vähän samaan tyyliin, nam.
VastaaPoistaTäällä Jyväskylässä tuota pastaa löytyy ainakin s-marketeista. Hyviä kuivapastoja sais kyllä olla vähän enemmän tarjolla...
PoistaVoi, kun kuulostaa hyvältä. Meillä tehdään vähän samantapaista kastikepohjaa, mutta minä laitan sinne myös koko sitruunan mehun sekaan, tulee oikein tosi sitruunaisen pirteä pasta.
VastaaPoistaJoo näitä kannattaa aina säädellä maun mukaan.. tai mielen!
PoistaHaa! Juuri postasin (ja popsin) katkarapupastan. Kovin samalla aaltopituudella ollaan siis oltu! :)
VastaaPoistaHaa! Niinpä näkyy.. Kyllä maailmaan katkarapupastoja mahtuu!
PoistaNiinpä, yksinkertaista ja hyvää!
PoistaAivan ihanat kuvat ja resepti. Taas kerran. :)
VastaaPoistaKiitos! Vähän jo keväisempää valoa monien tummataustaisten kuvien jälkeen.
PoistaOnpas hyvännäköinen kuivapasta. Tämä on pastan parhaita puolia: Tällaisia herkkuja reilussa vartissa pöytään.
VastaaPoistaNiinpä, joskus on mukava päästä nopeasti syömään!
PoistaVaarallisen hyvää. Juuri äsken tein ja söin kaiken, siis yksin. Sen verran sovelsin, että lisäsin puolikkaan tuorekurkun pilkottuna pannulle. Kurkkuunkin saa makua enemmän paistamalla ja rakenne kestää oikein hyvin. Sopi tähän yhdistelmään erinomaisesti. Kiitos maukkaasta ohjeesta! Ja tietysti upeista valokuvista!
VastaaPoistaKiitos itsellesi! Kiva kun jätit kommentin.. Kurkku oli varmasti oiva lisä!
Poista"Vaarallisen hyvää" on ihan mahtava määritelmä! Saanen lainata sitä joskus tulevissa resepteissä..?
Tottakai saat lainata, hyvä kun kelpaa. Määritelmä sopii yllättävän moneen tilanteeseen ruoan suhteen, mutta nyt ihan oikeasti pelkään vatsani halkeavan :)
PoistaHyvä! Kaikki tyytyväisiä..
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.