Kunnon Makkarapaistos

2/14/2013



Olen mukana Herra Snellmannin Kunnon lenkkimakkarahaasteessa. Uudesta makkarasta ja muista Snellmannin tuotteista löytyy tarkempaa tietoa täältä. Samalla voi osallistua tuotelahjakortin arvontaan.


Rapeapintaisen perunasoseen alla täyteläistä sipulikastiketta ja Kunnon lenkkimakkaraa. Cottage Pie henkeen valmistettu makkarapaistos on tuhtia talviruokaa joka vie varmasti isommankin nälän.


4 annosta

1 paketti Snellmannin Kunnon lenkkimakkaraa

400 g sipulia
1 tl sokeria
reilu 1 rkl kokojyväsinappia (esim. Dijon)
1 - 2 laakerinlehteä
pari oksaa timjamia
n. 3 dl lihalientä
reilu 1 rkl vehnäjauhoja
oliiviöljyä
n. 1 rkl soijakastiketta
reilu 1 rkl pieniä kapriksia
mustapippuria
(suolaa)

perunasose

n. 900 g perunoita
50 g pecorinojuustoa
2 keltuaista
nokare voita
maitoa
(suolaa)

n. 2 litran uunivuoka

Kuori ja pilko paketillinen Snellmannin Kunnon lenkkimakkaraa. Laita isolle paistinpannulle tilkka öljyä ja ruskista makkarakuutiot. Poista makkarat pannulta ja jätä odottamaan.

Kuori ja halkaise sipulit. Viipaloi ohuiksi suikaleiksi. Laita pannulle loraus öljyä, lisää sipulit ja sokeri. Kuullota sipuleita noin 10 minuuttia miedolla keskilämmöllä välillä sekoitellen.

Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Kaada lihaliemi pannulle ja sekoita. Mausta kokojyväsinapilla ja soijakastikkeella. Rouhi kastikkeeseen pippuria, lisää laakerinlehdet ja riivityt timjaminlehdet. Sekoita ja anna hautua hiljalleen noin 20 minuuttia. Ohenna tarvittaessa lihaliemellä kypsennyksen aikana. Kastike saa olla hyvin sakeaa.

Lisää lopuksi kaprikset ja makkarakuutiot. Sekoita ja tarkista maku. Poista laakerinlehdet kastikkeesta.

Kastikkeen kypsyessä kuori ja pilko perunat. Keitä perunat kypsiksi runsaassa vedessä. Valuta ja anna perunoiden kuivahtaa hetki. Soseuta perunat, lisää voita maun mukaan ja ohenna maidolla. Lisää raastettu pecorino ja keltuaiset. Sekoita kevyesti kuohkeaksi soseeksi. Tarkista maku.

Kaada sipulikastike kevyesti voideltuun uunivuokaan. Lusikoi perunasose varovasti kastikkeen päälle ja tasoita pinta kevyesti. Vedä haarukalla soseen pintaan viiltoja hyvää paistopintaa varten.

Viimeistele makkarapaistos uunissa kuuman grillivastuksen alla, kunnes pinta on kauniin värinen ja rapea. Tarjoa heti kuumana.



Ensi viikolla Snellmannin sivuilla aukeaa myös makkarareseptien äänestysmahdollisuus, mutta palaillaan siihen myöhemmin.


 

You Might Also Like

19 kommenttia

  1. Miten onnistutkin aina ottamaan niin hienot kuvat niinkin vaikeasta kuvattavasta kuin makkarasta? Tosi kauniita kuvia! Samassa kisassa ollaan mukana ja odottelenkin jännityksellä, mitä kaikkea kanssabloggaajat ovat makkarasta keksineet kokata! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Juu huomasin että olit jo reseptin julkaissut. Katsellaan mitä muut ovat keksineet..

      Poista
  2. En ole mikään suurin peruslenkuran fani, mutta tämähän näyttää hyvältä!
    Nyt on lenkki kyllä hyvässä seurassa, kapriksia ja pecorinoa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, suomalaista makkaraa ja italialaista juustoa sulassa sovussa..

      Poista
  3. Eihän tämä voi olla kuin mahtavan herkullista!

    VastaaPoista
  4. Miten sä sait pinnasta noin täydellisen? *aaltoja*

    Täyte kuulostaa hyvältä, tuota makkaraa onkin tehnyt mieleni kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks! Jaa, emmää tiiä tosta pinnasta... tollanen siitä tuli kun haarukalla vedin kuviot ja pistin uuniin.

      Poista
  5. Oli muuten vaikea haaste, mutta näiden kuvien kanssa tämä resepti löytää takuulla syöjien suukkuun.

    Minä onnistuin vasta eilen löytämään täältä (yhdestä) kaupasta Kunnon lenkkiä, jäi vähän (taas) viime minuuteille. Mutta perästä kuuluu, taidan postata vasta maanantaina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin onneksi ajoissa, koska täälläkin tuo saatavuus vielä vaihteli.
      Älä suotta pidä jännityksessä, postaa vaan heti!

      Poista
    2. No ei oo tarkoituksellista, mutta ajattelin helpottaa itseäni, että saan suoraan linkitettyä sinne sivuille kun ne aukiaa, ei tartte palata asiaan. Mutta voin sanua, että tein makkarasalaattia. Sitähän sä kysyit?

      Poista
    3. Kyllä vaan! Palaillaan maanantaina..

      Poista
  6. Pecorinoa ja lenkkiä samassa reseptissä. Mahtavaa cross kitcheniä!

    VastaaPoista
  7. Hauska nähdä mitä kollegat keksi, minäkin lähdin kisaan mukaan. Mutta se että Nannakin on tässä kisassa mukana latisti nyt tunnelmaa, ruokaskabojen voitot on viimeisen puolen vuoden ajan menneet Seinäjoelle. Mä luovutin jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kiva nähdä mitä muut keksivät! Reseptejä odotellessa..

      Poista
  8. Näyttää niin herkulliselta! :P

    Mua aina ihan vähän nolottaa sanoa, että tykkään makkarasta, sillä kun sattuu olemaan oudon negatiinen kaiku ainakin tosi monen leidin mielestä. Mutta näin nimettömänä voin ylpeästi huudella, että makkara on hyvää! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä hyvä! Rohkeasti vaan ääntä kuuluviin makkarakulttuurin puolesta!

      Poista
  9. Hyvin keksitty annos. Selvää voittaja-ainesta.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.