Kunnon Makkarapaistos
2/14/2013Olen mukana Herra Snellmannin Kunnon lenkkimakkarahaasteessa. Uudesta makkarasta ja muista Snellmannin tuotteista löytyy tarkempaa tietoa täältä. Samalla voi osallistua tuotelahjakortin arvontaan.
Rapeapintaisen perunasoseen alla täyteläistä sipulikastiketta ja Kunnon lenkkimakkaraa. Cottage Pie henkeen valmistettu makkarapaistos on tuhtia talviruokaa joka vie varmasti isommankin nälän.
4 annosta
1 paketti Snellmannin Kunnon lenkkimakkaraa
400 g sipulia
1 tl sokeria
reilu 1 rkl kokojyväsinappia (esim. Dijon)
1 - 2 laakerinlehteä
pari oksaa timjamia
n. 3 dl lihalientä
reilu 1 rkl vehnäjauhoja
oliiviöljyä
n. 1 rkl soijakastiketta
reilu 1 rkl pieniä kapriksia
mustapippuria
(suolaa)
perunasose
n. 900 g perunoita
50 g pecorinojuustoa
2 keltuaista
nokare voita
maitoa
(suolaa)
n. 2 litran uunivuoka
Kuori ja pilko paketillinen Snellmannin Kunnon lenkkimakkaraa. Laita isolle paistinpannulle tilkka öljyä ja ruskista makkarakuutiot. Poista makkarat pannulta ja jätä odottamaan.
Kuori ja halkaise sipulit. Viipaloi ohuiksi suikaleiksi. Laita pannulle loraus öljyä, lisää sipulit ja sokeri. Kuullota sipuleita noin 10 minuuttia miedolla keskilämmöllä välillä sekoitellen.
Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Kaada lihaliemi pannulle ja sekoita. Mausta kokojyväsinapilla ja soijakastikkeella. Rouhi kastikkeeseen pippuria, lisää laakerinlehdet ja riivityt timjaminlehdet. Sekoita ja anna hautua hiljalleen noin 20 minuuttia. Ohenna tarvittaessa lihaliemellä kypsennyksen aikana. Kastike saa olla hyvin sakeaa.
Lisää lopuksi kaprikset ja makkarakuutiot. Sekoita ja tarkista maku. Poista laakerinlehdet kastikkeesta.
Kastikkeen kypsyessä kuori ja pilko perunat. Keitä perunat kypsiksi runsaassa vedessä. Valuta ja anna perunoiden kuivahtaa hetki. Soseuta perunat, lisää voita maun mukaan ja ohenna maidolla. Lisää raastettu pecorino ja keltuaiset. Sekoita kevyesti kuohkeaksi soseeksi. Tarkista maku.
Kaada sipulikastike kevyesti voideltuun uunivuokaan. Lusikoi perunasose varovasti kastikkeen päälle ja tasoita pinta kevyesti. Vedä haarukalla soseen pintaan viiltoja hyvää paistopintaa varten.
Ensi viikolla Snellmannin sivuilla aukeaa myös makkarareseptien äänestysmahdollisuus, mutta palaillaan siihen myöhemmin.
19 kommenttia
Miten onnistutkin aina ottamaan niin hienot kuvat niinkin vaikeasta kuvattavasta kuin makkarasta? Tosi kauniita kuvia! Samassa kisassa ollaan mukana ja odottelenkin jännityksellä, mitä kaikkea kanssabloggaajat ovat makkarasta keksineet kokata! :)
VastaaPoistaKiitti! Juu huomasin että olit jo reseptin julkaissut. Katsellaan mitä muut ovat keksineet..
PoistaEn ole mikään suurin peruslenkuran fani, mutta tämähän näyttää hyvältä!
VastaaPoistaNyt on lenkki kyllä hyvässä seurassa, kapriksia ja pecorinoa... :)
Kyllä vaan, suomalaista makkaraa ja italialaista juustoa sulassa sovussa..
PoistaEihän tämä voi olla kuin mahtavan herkullista!
VastaaPoistaJuurikin niin!
PoistaMiten sä sait pinnasta noin täydellisen? *aaltoja*
VastaaPoistaTäyte kuulostaa hyvältä, tuota makkaraa onkin tehnyt mieleni kokeilla.
Tänks! Jaa, emmää tiiä tosta pinnasta... tollanen siitä tuli kun haarukalla vedin kuviot ja pistin uuniin.
PoistaOli muuten vaikea haaste, mutta näiden kuvien kanssa tämä resepti löytää takuulla syöjien suukkuun.
VastaaPoistaMinä onnistuin vasta eilen löytämään täältä (yhdestä) kaupasta Kunnon lenkkiä, jäi vähän (taas) viime minuuteille. Mutta perästä kuuluu, taidan postata vasta maanantaina.
Mä olin onneksi ajoissa, koska täälläkin tuo saatavuus vielä vaihteli.
PoistaÄlä suotta pidä jännityksessä, postaa vaan heti!
No ei oo tarkoituksellista, mutta ajattelin helpottaa itseäni, että saan suoraan linkitettyä sinne sivuille kun ne aukiaa, ei tartte palata asiaan. Mutta voin sanua, että tein makkarasalaattia. Sitähän sä kysyit?
PoistaKyllä vaan! Palaillaan maanantaina..
PoistaPecorinoa ja lenkkiä samassa reseptissä. Mahtavaa cross kitcheniä!
VastaaPoistaHauska nähdä mitä kollegat keksi, minäkin lähdin kisaan mukaan. Mutta se että Nannakin on tässä kisassa mukana latisti nyt tunnelmaa, ruokaskabojen voitot on viimeisen puolen vuoden ajan menneet Seinäjoelle. Mä luovutin jo.
VastaaPoistaJoo kiva nähdä mitä muut keksivät! Reseptejä odotellessa..
PoistaNäyttää niin herkulliselta! :P
VastaaPoistaMua aina ihan vähän nolottaa sanoa, että tykkään makkarasta, sillä kun sattuu olemaan oudon negatiinen kaiku ainakin tosi monen leidin mielestä. Mutta näin nimettömänä voin ylpeästi huudella, että makkara on hyvää! ;)
Hyvä hyvä! Rohkeasti vaan ääntä kuuluviin makkarakulttuurin puolesta!
PoistaHyvin keksitty annos. Selvää voittaja-ainesta.
VastaaPoistaKiitos! On se ainakin tuhtia purtavaa..
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.