Linssi-makkarapata
3/14/2013Talvi tuntuu pitävän otteessaan niin lujasti että on syytä palata keväisten ruokien parista takaisin täyttävien pataruokien äärelle. Yhden pannun taktiikalla valmistuva tummasävyinen ja runsas makkararuoka antaa voimia ja lämmittää pakkaspäivänä.
Yrttisiä makkaroita, makeaksi kypsyneitä sipuleita ja herkullisia linssejä, tämä pata on täynnä makua ja lämpöä.
2 annosta
1 paketti (n. 300 g) raakamakkaroita (käytin näitä)
1 ½ dl mustia beluga linssejä tai muita linssejä
4 salottisipulia tai vastaavia pienehköjä sipuleita
1 - 2 valkosipulin kynttä
vajaa 1 rkl fariinisokeria
n. 1 dl punaviiniä
3 - 4 dl kanalientä
1 laakerinlehti
muutama oksa timjamia
kapriksia maun mukaan
yrttisilppua (esim. persiljaa, ruohosipulia, basilikaa)
suolaa ja mustapippuria
(1 chili)
Huuhtele linssit. Kuori sipulit ja lohko isoimmat tarvittaessa muutamaan osaan. Laita pannulle kunnon loraus oliiviöljyä ja kuumenna miedolle keskilämmölle. Lisää sipulit ja hetken kuluttua fariinisokeri. Anna paistua muutama minuutti.
Poista makkaroista kuoret ja pätki muutaman sentin mittaisiksi paloiksi. Kun sipulit ovat saaneet kauniisti väriä, lisää makkarat ja ruskista kevyesti. Lisää samalla myös hienonnettu valkosipuli.
Kaada pannulle punaviini ja anna kiehahtaa. Lisää laakeri ja timjamit. Kaada pannulle kanalientä aluksi noin 3 dl ja lisää linssit. Sekoita varovasti ja anna kiehua hiljalleen poreillen noin 15 - 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa lientä ja tarkkaile linssien kypsyyttä.
Kun linssit ovat lähes kypsiä, lisää lopuksi joukkoon kapriksia ja yrttisilppua maun mukaan. Rouhi sekaan mustapippuria ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää chili jos haluat tulisuutta. Kypsennä valmiiksi, tarkista maku ja tarjoa.
Un Womenin ja ruokabloggaajien kampanja nälkää vastaan on edelleen käynnissä. Erityinen kiitos ensimmäiselle lahjoittajalle. Lisää hyväntekijöitä mahtuu mukaan! Kiitos!
14 kommenttia
Upeita fotoja taas ja kyllä tuo patakin näyttää herkulliselta.
VastaaPoistaTulisipa se kevät sitten yhdessä yössä, vaikka kuun vaihteessa. Kaikki lumi ja katupöly pois, leskenlehdet ja hiirenkorvat tilalle.
Kiitos! Joo, kyllä kevät nyt antaa odottaa. Aamuinen -19 ei oikein keväältä tunnu..
PoistaMinä kun köröttelin töihin, oli 26 pakkasta! Mutta kaunis aamu, ei voi sitä moittia!
PoistaOho! Aika paljon paikallista vaihtelua. Ja vaihteeksi sataa lisää lunta..
PoistaNo niin nyt tiedän mitä tehdä kaapin perukoilla majailevasta beluga linssi pussista :). Raakamakkarat on vain niin hyviä, varsinkin chorizo jota on tullut käytettyä viime aikoina.
VastaaPoistaJep, chorizo kävis tähän ihan mainiosti!
Poistaoi, miten ihanan näköistä. Ei ollakaan tänä talvena vielä tehty linssi-makkarapataa... Muuten kyllä on linssejä syöty ihan urakalla.
VastaaPoistaLinssiruuat sopiikin talveen ihan erityisen hyvin, meilläkin on mennyt monta pakettia talven aikana.
PoistaHahaa, näyttää todella samanoloiselta pannulta kuin meillä viikonloppuna. Chorizoa ja belugalinssejä. Pitääkin ensi kerralla kokeilla kaprista siellä joukossa.
VastaaPoistaJuu, kummasti on pakkasten myötä mieli palannut tuhtien ruokien äärelle..
PoistaLinssit ja makkara on niin loistava kombo, että minulle maistuis kanssa vaikka olisi muka miten kevät.
VastaaPoistaTuosta on helppo olla samaa mieltä!
PoistaTänks! Kyllä tuolla ainakin nälkä pysyi hetken poissa..
VastaaPoistaIhana tuo linssikuva, tuonne kun saisi sukeltaa sekaan! :-D Herkullisen kuuloinen pata.
VastaaPoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.