Suomen UN Womenin ja ruokablogien yhteinen kampanja

3/11/2013

Jokihaka on mukana Suomen UN Womenin ja ruokablogien yhteisessä kampanjassa!Nälkä voidaan voittaa!

Nälän poistaminen ei ole rakettitiedettä, eikä se vaadi mitään uusia innovaatioita. Poliittinen tahto ja hyviksi havaittujen keinojen soveltaminen riittävät. 


Naisten ja tyttöjen aseman parantaminen on tehokkain ratkaisu taistelussa nälkää vastaan. UN Women tekee joka päivä työtä kaikkialla maailmassa tämän tavoitteen eteen. Kun naisviljelijät saavat samat oikeudet ja mahdollisuudet kuin miehet, he voivat nostaa 150 miljoonaa ihmistä nälästä.


Naiset tarvitsevat koulutusta, lainoja, neuvontaa, laadukkaita siemeniä ja työvälineitä tuottaakseen enemmän ruokaa kehitysmaissa. Takaamalla tytöille mahdollisuuden koulunkäyntiin voimme auttaa kokonaisia yhteisöjä irtautumaan nälän ja köyhyyden kierteestä. 

Kampanjaa on kirittämässä myös Sikke Sumari, jonka viestin voit lukea alta.
 

Ruoka on elinehto – ilman sitä ei pitkälle pötkitä.


Mutta ruoka merkitsee myös nautintoa. Ruoka on arvokas asia, jota pitää kunnioittaa. Siksi on tärkeää arvostaen käyttää parhaita raaka-aineita, kun ruokaa valmistaa. Minua huolestuttaa ruoan tuhlaaminen: siitä on tullut kulutushyödyke, jota kaupat ovat tulvillaan ja paljon menee hukkaan.Samaan aikaan liian moni perhe maailmassa menee tänäänkin nälkäisenä nukkumaan. Meillä on kuitenkin keino, jolla voimme täyttää tyhjät lautaset.Naisilla on kaikki valmiudet tuottaa ruokaa, mutta heidän mahdollisuutensa ovat rajalliset. Paremmat toimintamahdollisuuksien myötä naiset voivat suunnata energiansa ja kykynsä oikein. Siitä hyötyvät kaikki. Kehitysmaiden viljelijänaiset voivat nostaa 150 miljoonaa ihmistä nälästä, kun he saavat oikeuden maahan, koulutukseen ja kunnollisiin työvälineisiin.MasterChef-keittiössä kokataan tiistaina tämän hyvän asian puolesta. Myös tässä blogissa tehdään hyvää, ja sinäkin voit osallistua. Nyt alkaa ruokablogien yhteinen hyväntekeväisyystempaus! Kisaan osallistuvat blogit keräävät varoja naisten ja tyttöjen aseman parantamiseen maailmassa.Jokihaka kokkaa- blogilla on oma keräyssivu osoitteessa jelpi.fi/kerayssivut/ruokablogi-jokihaka-kokkaa.Tee lahjoitus nyt ja auta naisia taistelemaan nälkää vastaan!Yhdessä olemme enemmän.TerveisinSikke Sumari


Nyt on mahdollisuus tehdä hyvää ja auttaa! Keräyssivustolla voit jättää lahjoituksen ja vaikuttaa! Kiitos!

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Kävin osallistumassa keräykseen listasi kautta, olit ensimmäinen jonka postauksen luin asiasta, joten laitoin vaatimattomat roposet sinun kauttasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivotaan että keräys sujuu kokonaisuudessaan hyvin.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.