Chorizo-kikhernetapas
11/14/2013Tapakset taitavat maistua parhaimmilta Espanjassa, hämärän laskeutuessa kapeiden katujen ylle, kun pikkubaareista kajastava valo ja huumaava tuoksu leijailevat vastaan... Onneksi kotioloissakin pääsee virittäytymään tapastunnelmaan, ja vieläpä ihan helposti.
Savuista, tulista, suolaista ja makeaa... Chorizo-kikhernetapas sopii pikkujoulukauden tarjottavaksi tai muuten vaan marraskuun pimeitä iltoja piristämään.
Chorizosta tihkuva hehkuvan oranssi paprikaöljy ja siirappimaisen makeaksi kiehautettu balsamiviinietikka muodostavat tämän tapaksen makupohjan, joten älä unohda kaapia pannua puhtaaksi viimeistä öljytippaa myöten.
Makkaran lisäksi kikherneitä, hiukan mausteita ja helppoakin helpompi tapas on valmis tarjottavaksi.
100 - 120 g chorizoa
1 tölkki kypsiä kikherneitä 285/170 g
1 valkosipulin kynsi
loraus balsamiviinietikkaa
mustapippuria
ripaus savustettua paprikajauhetta
chiliä
yrttejä
Huuhtele kikherneet huolella runsaassa vedessä ja jätä siivilään valumaan. Viipaloi chorizo ja silppua valkosipuli.
Kuumenna pannu keskilämmölle ja paista makkaroita pari minuuttia kunnes pinta alkaa kevyesti ruskistua. Lisää valkosipuli ja anna paistua hetki. Lisää balsamiviinietikka ja anna keittyä hiukan kasaan.
Lisää kikherneet ja anna kuumentua. Mausta lopuksi mustapippurilla, paprikajauheella ja yrteillä. Lisää chiliä jos haluat lisää potkua.
Tarkista maku ja tarjoa heti.
Mukavaa viikonvaihdetta!
21 kommenttia
Jee-jee.. Mietinkin kuka ehtii ensin! Pohjanmaalta kajahtaa :)
VastaaPoistaTuollainen tapas olisi nyt poikaa! Jotain nopsaa pitäisi äkkiä lautasille saada...
VastaaPoistaKokkasit sitten chorizoa :-) Pavut ja makkarat on mahtikombo. Näyttää tosi hyvältä.
VastaaPoistaJoo, aattelin kokeilla :) Näin on!
PoistaHyvä, että vihdoin tuli testattua ;-)
PoistaNiinpä.. Kyllä tätä on pohdittu pitkään ja hartaasti!
PoistaVoih, chorizoa... Nam. Ja se öljy joka pannulle tihkuu, siihen kun kastaa leipää niin... PIRUN HYVÄÄ!
VastaaPoistaOlet täysin asian ytimessä!
PoistaTodella yllättävä raaka-aine sulla testissä ;) Ja nuo kikherneet. En kestä tuota yhdistelmää. Ehkä kaksi kaikkien aikojen parasta ainesta yhdessä. Uuuuuuuu.
VastaaPoistaNiinpä niin :) Onhan ne hyviä, minkäs sille voi..
PoistaUuuh, mikä yhdistelmä! Kuola valuu täällä, slurps kun ois hyvää!!!
VastaaPoistaSiitä vaan pannulle :)
PoistaChi-kik-kikkarit on mun suosikkipapuja, pakko kokeilla! Kokeilisin jo tuliaissalamin kanssa, mutta rosvotryffelikoira söi sen kun käänsin selkäni (kirjaimellisesti...!)
VastaaPoistaMihinkähän bittiavaruuteen mun kommentit häviää. No samapa tuo, ihanaa että chorizo on tehnyt paluun!
VastaaPoistaJaahans.. Vissiin wordpress kommentit taas jumittaa, ei oli muita kuin tämä tullut perille..
PoistaHarmillista, mutta iloitsemme chorizon paluusta!
Joo, iloitsemme kyllä! Samalla huomautan, että olen ennenkin nähnyt täällä joitain Kivistöstä nyysittyjä ruokailuvälineitä. Nyt näyttäisi, että pitkäkynnelle on kelvannut tuollainen meidän savikuppi..
VastaaPoistaJees, kiitos vaan lainasta. Palautan kipot ja kupit sitten joskus kun taas nähdään..
PoistaOMG, tätä täytyy testata!
VastaaPoistaOMG jeejee! Suositan.
Poistaaivan mahtavaa! täälläkin on pyöritelty viime aikoina erinäköisiä fabas con jamon ja muita papu-makkaraviritelmiä :-)
VastaaPoistaJees.. papu ja makkaraviritelmät toimii aina!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.