Maanantain tuokiokuva
11/25/2013Jossain vaiheessa alkuvuotta lupasin, lähinnä itselleni, että tänä vuonna valmistan itse makkaroita. Ei sentään kiire tullut, vaikka loppuvuoden puolelle menikin...
Ihan reseptiksi asti ei ensimmäinen kokeilu päässyt, pientä viilausta vielä tarvitaan. Ohjeen perus chorizo- tyyppisille makkaroille muokkasin mainiosta Makkaroita maailmalta (N. Sandler & J. Acton) kirjasta.
Aineksina oli rasvaista possunkylkeä, valkosipulia, savustettua paprikajauhetta, chiliä, mustapippuria, punaviinietikkaa ja suolaa. Niin ja tietysti possun suolta.
Lihat jauhoin kahteen kertaan, mutta luulenpa että ensi kerralla riittää yksi. Makkarat haudutin kypsäksi noin 75 asteisessa vedessä vartin verran. Lopuksi paistoväri pannulla.
Maun puolesta ei kauheasti jäänyt moitittavaa, mutta lisään chiliä ja jotain yrttiä ensi kerralla. Ja rasvaa lisää! Reseptissä vakuuteltiin että rasvainen kylki riittää, mutta kyllä ainakin tähän satsiin olisi kaivattu enemmän rasvaa. Ensi kerralla sitten!
11 kommenttia
Söpöjä makkaroita. Ostitko Mestarista pakastesuolta?
VastaaPoistaJoo, sieltä ostin. Pienin paketti minkä löysin (n. 50g) ja siitäkin jäi yli n. 1 kg lihamassaan..
PoistaJeps, rasvaa saa olla isolla kouralla annosteltuna, ei ole kunnon makkara muuten! Samoin mausteita, ne "hukkuu" yllättävän hyvin makkaran sisään kypsennettäessä.
VastaaPoistaMä olin meinannut tehdä vielä joulumakkaroita tänä vuonna, itseni tuntien tulee vielä kiire...
Ne kesällä syödyt makkarat oli niin hyviä että on rima aika korkealla reseptin julkaisun suhteen :)
PoistaMakkarakurssille vaan jos siltä tuntuu, mutta ei tuo tekeminen mitenkään vaikeaa ollut.. Aikaa tosin kannattaa varata.
VastaaPoistaMakkaranteko on kyllä aikaa vievää puuhaa, mutta onneksi lopputulos palkitsee. Alkusyksystä pidetyissä makkaratalkoissa syntyneet kolme reseptiä kirjasin blogiin ilman itsekritiikkiä :).Seuraavana vuorossa ehkä Riitan tapaan joulumakkarat.
VastaaPoistaKäytitkö muuten haudutusliemessä mitään mausteita?
Joo, mukavaa puuhaa mutta aikaa meni.. varsinkin kun tein nuo yksin. Ensi kerralla pitää pyytää joku kaveriksi. Nyt haudutin ihan vedessä, mutta ehkä mieto kanaliemi ja joku yrttikimppu voisi olla ihan paikallaan..
PoistaOlenko mä ainut saamaton, piru vie! Mulla taitaa mennä ens vuoteen!
VastaaPoistaRessittömästi vaan! Ensi vuosi on ihan hyvä aikataulu..
PoistaPaaljon paremman näköisiä kuin meidän kokeilut! Eräskin uuden vuoden aatto väänneettiin makkaroita, vierasparat eivät arvanneet mihin joutuivat. Pitää jatkaa kokeiluja ihan keskenään ja hyviä ohjeita vakoillen ;)
VastaaPoistaKyllähän makkaranteko on ihan mainio tapa viettää uuden vuoden aattoa :) Jatketaan kokeiluja. Taidan testata verimakkaran tekoa seuraavaksi..
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.