Balsamicomarinoitu naudan paisti

7/31/2014


Balsamicolla ja yrteillä meheväksi marinoitu naudan paisti maistuu niin kuumana kuin kylmänä.
Anna lihan vetäytyä kaikessa rauhassa ennen viipalointia ja tarjoa mieleisten lisukkeiden kera.

2 – 4 annosta

n. 500g naudan sisäpaistia

2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
½ sitruunan kuori
1 laakerin lehti
1 valkosipulin kynsi
1 tl mustapippureita
reilut hyppyselliset kuivattua (tai tuoretta) timjamia ja rosmariinia

(suurenna marinadireseptin määriä lihan painon mukaan)

Murskaa pippurit ja valkosipulin kynsi. Murenna sekaan laakerinlehti ja lisää kuivatut tai tuoreet yrtit. Raasta sekaan sitruunankuori ja lisää lopuksi öljy ja etikka. Sekoita.

Laita liha suljettavaan muovipussiin ja kaada marinadi pussiin. Pyörittele marinadi tasaisesti lihan ympärille. Purista enimmät ilmat pois muovipussista ja laita jääkaappiin maustumaan 12 – 24 tunniksi. Kääntele välillä jos muistat.

Ota liha huoneenlämpöön noin tunniksi ennen valmistusta. Kuumenna uuni 125 asteesesen.
Nosta liha pois marinadista ja kuivaa pinta kevyesti paperilla. Ruskista liha kuumalla pannulla voin ja öljyn seoksessa. Ripottele lihan pinnalle suolaa ja nosta se paistoastiaan.

Kiehauta pannulla vielä siivilöity marinadi ja kaada se lihan päälle. Kypsennä uunissa haluttuun kypsyyteen paistomittarin avulla. Tämä paisti sai kypsyä 62 asteeseen.

Anna lihan vetäytyä folioon käärittynä noin 20 - 30 minuuttia ennen leikkaamista.

Tarjoa paisti kuumana tai kylmänä. 




You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.