Balsamico possunkyljykset

3/05/2015


Välillä on mukavaa että ruokaan saa reilusti makua ja luonnetta vain muutamalla hyvin valikoidulla aineella, ilman pitkää mausteluetteloa.

Valkosipuli, timjami ja balsamiviinietikka ovat kaikki voimakkaita makuelämyksiä, mutta yhdessä ne muodostavat jotain vielä enemmän. Possunlihan lisäksi sama yhdistelmä toimii naudan- ja lampaanlihalle.

Etikan määrä on reseptissä hiukan arvio koska lorautin sen suoraan pullosta. Ei se kovin kauaksi tuosta heitä, ja etikkaa voi lisätä jos näyttää että kaikki neste kiehuu pois ennen lihojen kypsymistä.

Aikaakaan ei mennyt paljon varttia enempää, joten tämä sopii arkipäivän ruoaksi ihan mainiosti.

2 annosta

2 kpl porsaankyljyksiä
1 valkosipulin kynsi
muutama oksa timjamia
suolaa ja pippuria
n. 1 tl tummaa sokeria
voita ja oliiviöljyä
n. 3 rkl balsamiviinietikkaa

Kuori valkosipulin kynsi ja laita se pannulle parin timajamin oksan kera. Lisää nokare voita ja oliiviöljyä.

Anna pannun kuumeta hiljalleen ja lisää sitten kyljykset. Paista nopeasti kaunis pintaväri lihoihin. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.

Alenna lämpöä reippaasti ja kaada pannulle etikka. Jos pannu on ollut todella kuuma, sen voi siirtää hetkeksi pois levyltä niin että kiehuminen rauhoittuu.

Anna lihojen porista hiljalleen kypsäksi noin 5 – 10 minuuttia kyljysten paksuudesta riippuen. Valele lihoja kastikkeella ja käännä kerran kypsennyksen aikana.

Sekoita paistonesteisiin halutessasi vielä pieni nokare voita makua pyöristämään. Lisää vähän uutta timjamia ennen tarjoamista.

Anna lihojen vetäytyä hetki ja tarjoa vaikkapa peruna- tai juuressoseen kera. Muista lusikoida pannulta kastike mukaan :)You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.