Karitsan paahtorulla

3/19/2015


Mehukasta ja suussa sulavaa karitsan lihaa tulisen harissan, mintun ja pinjansiementen kera. Paahtorullasta saa herkullista tarjottavaa isommallekin porukalle, vaikka pääsiäiseksi!

Minulla ei ollut tällä kertaa aikaa yön yli marinointiin, joten tein maustekastiketta reilummin ja sekoitin loput kypsän lihan joukkoon ennen tarjoamista. Jos aikaa on ja haluat voimakkaammin maustettua ruokaa, kannattaa antaa lihan marinoitua yön yli.

Luuton paahtorulla on valmiiksi sidottu paistoa varten, mutta verkko antoi sen verran periksi, että lihan sai maustetta myös rullan sisältä.

Pöydällä oli kuihtumassa timjamipuskan loput, josta leikkasin oksat lihan alle paistovuokaan. Pieni häivähdys timjamin aromia tarttui myös lihaan. Oiva loppusijoituspaikka parhaat päivänsä nähneille yrteille, mutta ne voi ihan hyvin jättää pois, hyvää tulee ilmankin!

Anna lihan sulaa jääkaapissa vähintään vuorokausi ennen kypsennystä ja nosta ajoissa huoneenlämpöön ennen valmistusta.

n. 1, 4 kg karitsan paahtorulla (Familia)

maustekastike (marinointiin riittää 50 g harissaa)

50 - 75 g harissatahnaa
2 - 3 rkl hunajaa
1 - 2 rkl sitruunamehua
loraus oliiviöljyä

(1/3 punttia timjamia)

Sekoita harissatahnasta ja hunajasta kastike. Raikasta maku sitruunalla ja notkista öljyllä. Säästä noin kolmasosa marinadista myöhempää käyttöä varten.

Kuivaa sulaneen lihan pinta hyvin ennen maustamista. Hiero marinadia lihan pintaan ja sisälle. Jätä liha maustumaan pariksi tunniksi, tai siirrä jääkaappiin jos annat lihan marinoitua kauemmin.

Laita timjamin oksat paistoastian pohjalle ja nosta liha päälle. Kaada astiaan vettä niin että pohja peittyy ja peitä paistoastia kannella tai foliolla. Paista 160 asteisessa uunissa 4 tuntia.

Poista folio ja kypsennä vielä puolesta tunnista tuntiin, kunnes lihan pinta tummenee kauniisti.

Kääri liha folioon ja anna vetäytyä vartin verran. Lihan voi siivuttaa terävällä veitsellä tai nyhtää haarukoiden avulla. Mausta liha lopuksi harissakastikkeella jos kaipaat lisää tulisuutta.

Paahda kourallinen pinjansiemeniä ja ripottele ne lihan sekaan. Viimeistele tuoreella mintulla.Karitsan paahtorullan tarjosi Familia. Kiitos!


You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.