Sienimunakas - "Don't crowd the mushrooms!"

3/08/2015


Don't crowd themushrooms! Ruokaelokuvien ystävät osaavat yhdistää tokaisun Julie & Julia elokuvaan muutaman vuoden takaa. Ja hyvä vinkki se onkin.

Sienille sopii nopea kypsennys kuumalla pannulla, pienissä erissä, jolloin ne paistuvat rapsakoiksi, eivätkä ala kiehua omissa nesteissään.

Timjami, sienet ja sipuli ovat yhdistelmä joka ei petä, ja kun ne yhdistää kananmuniin, niin koossa on munakas, jota kelpaa syödä sekä arkena että pyhänä.

1 - 2 annosta

3 – 4 kananmunaa
2 – 3 herkkusientä (tai muita sieniä)
hiukan sipulia
timjamia
voita ja öljyä
suolaa ja pippuria
(tryffeliöljyä)

Viipaloi sienet ja pieni pala sipulia. Kuumenna paistinpannu kunnolla.

Paista voin ja oliiviöljyn seoksessa sieniä hetki molemmin puolin. Lisää sipuli ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Kypsennä sienet nopeasti ja siirrä sivuun odottamaan.

Alenna lämpöä ja lisää pannulle hiukan voita ja öljyä. Kaada pannulle kevyesti vatkatut kananmunat. Mausta pienellä ripauksella suolaa.

Kun munakas on lähes hyytynyt, lisää pinnalle sienet ja kypsennä loppuun. Mausta halutessasi vielä timjamilla ja ripauksella pippuria.

Munakkaan voi maustaa muutamalla pisaralla tryffeliöljyä, jos sellaista sattuu kaapista löytymään.

Tarjoa munakas vaikka vihersalaatin ja leivän kera.


Nopeat munakkaat sopivat hyvin myös talvikisaputken katsojille. Tämän ehtii valmistaa murtomaa- ja ampumahiihtojen välissä, ja taas jaksaa kannustaa :) Go Kaisa ja Mari!You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.