Munakoiso - Linssicurry | Eggplant & Red Lentil Curry
10/24/2016
Täyttävää,
ravitsevaa ja herkullista. Intialaisittain maustettu munakoisocurry
sopii mitä parhaiten lämmittämään sateista ja tuulista
syyspäivää. Valmistukseen menee reilu puoli tuntia, joten tämä
sopii hyvin myös arkipäivien ruokalistaan.
Munakoiso kannattaa
kypsentää kunnolla pehmeäksi jolloin sen maku ja rakenne on
parhaimmillaan.
2 annosta
1 pieni munakoiso
(n.250g)
1 pieni sipuli
silputtuna
1 valkosipulinkynsi
hienonnettuna
½ punainen chili
silputtuna (siemenillä tai ilman)
1 dl punaisia
linssejä
200g tomaattimurskaa
2 dl vettä
½ tl ruskeita
sinapinsiemeniä
½ tl jauhettua
kurkumaa
½ tl jauhettua
jeeraa
¼ tl jauhettua
kanelia
hyppysellinen
rouhittua mustapippuria
suolaa
(sarviapilan lehtiä)
Huutele ja valuta
linssit. Kuutioi munakoiso noin sentin paloiksi. Kuumenna pari
ruokalusikallista öljyä pannulla. Paista munakoisoja 10 – 15
minuuttia kovalla lämmöllä sekoitellen kunnes munakoisot ovat
kauniin värisiä ja kypsiä. Mausta kevyesti suolalla.
Siirä munakoisot
pois pannulta ja lorauta pannulle hiukan öljyä. Alenna lämpö
keskilämmölle. Lisää sinapinsiemenet ja hetken kuluttua sipuli.
Paista sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää mausteet, valkosipuli
ja chili. Sekoita hyvin ja kypsennä pari minuuttia. Lisää
tomaattimurska, vesi, linssit sekä suolaa oman maun mukaan.
Anna hautua
hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää munakoisot ja hauduta vielä
viitisen minuuttia kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa
pieni tilkka vettä. Tarkista maku ja anna curryn vetäytyä hetki
ennen tarjoamista.
Pinnalle voi
ripotella pienen hyppysellisen sarviapilan lehtiä sekä ripauksen
garam masalaa. Tarjoa sellaisenaan jogurtin kera tai riisin ja
naanleipien kanssa isompana ateriana.
In English
2 portions
1 small aubergine
(250 - 300g)
1 small onion,
chopped
1 garlic clove,
minced
½ red chili,
chopped
100ml red lentils,
rinsed and drained
200g chopped
tomatoes
200ml water
½ tsp brown mustard
seeds
½ tsp ground
turmeric
½ tsp ground cumin
¼ tsp ground
cinnamon
cracked black pepper
and salt to taste
(fenugreek leaves)
Cut eggplant into
small cubes. Add two tablespoons of oil into a large pan. Heat over a
high heat. Add eggplant and cook, stirring for 10 – 15 miutes or
until eggplants are golden and soft. Season with a little salt and
remove from the pan.
Add a tablespoon of
oil into a pan. Heat over a medium heat. Add mustard seeds and onion.
Cook for five minutes. Add chili, garlic and spices. Stir well and
cook for couple of minutes. Stir in lentils, chopped tomatoes and
water. Season to taste with salt. Simmer gently for 10 minutes. Add
eggplants and simmer for five minutes or until lentils are soft.
Sprinkle with fenugreek leaves before serving.
6 kommenttia
Namskis,tykkään sekä linsseistä että munakoisosta:)
VastaaPoistaSamoin :) Ja erityisesti runsaiden mausteiden kera..
PoistaSamaa mieltä molempien kanssa: mausteet, linssit ja munakoiso on mahtava yhdistelmä!
PoistaTotta puhut :)
PoistaKiitos reseptistä, ruoka hautuu parhaillaan liedellä!
VastaaPoistaJee! Toivottavasti tulee maistuva ilta!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.