Munakoiso - Linssicurry | Eggplant & Red Lentil Curry

10/24/2016


Täyttävää, ravitsevaa ja herkullista. Intialaisittain maustettu munakoisocurry sopii mitä parhaiten lämmittämään sateista ja tuulista syyspäivää. Valmistukseen menee reilu puoli tuntia, joten tämä sopii hyvin myös arkipäivien ruokalistaan.

Munakoiso kannattaa kypsentää kunnolla pehmeäksi jolloin sen maku ja rakenne on parhaimmillaan.

2 annosta

1 pieni munakoiso (n.250g)
1 pieni sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
½ punainen chili silputtuna (siemenillä tai ilman)
1 dl punaisia linssejä
200g tomaattimurskaa
2 dl vettä
½ tl ruskeita sinapinsiemeniä
½ tl jauhettua kurkumaa
½ tl jauhettua jeeraa
¼ tl jauhettua kanelia
hyppysellinen rouhittua mustapippuria
suolaa
(sarviapilan lehtiä)

Huutele ja valuta linssit. Kuutioi munakoiso noin sentin paloiksi. Kuumenna pari ruokalusikallista öljyä pannulla. Paista munakoisoja 10 – 15 minuuttia kovalla lämmöllä sekoitellen kunnes munakoisot ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Mausta kevyesti suolalla.

Siirä munakoisot pois pannulta ja lorauta pannulle hiukan öljyä. Alenna lämpö keskilämmölle. Lisää sinapinsiemenet ja hetken kuluttua sipuli. Paista sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää mausteet, valkosipuli ja chili. Sekoita hyvin ja kypsennä pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi, linssit sekä suolaa oman maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää munakoisot ja hauduta vielä viitisen minuuttia kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa pieni tilkka vettä. Tarkista maku ja anna curryn vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Pinnalle voi ripotella pienen hyppysellisen sarviapilan lehtiä sekä ripauksen garam masalaa. Tarjoa sellaisenaan jogurtin kera tai riisin ja naanleipien kanssa isompana ateriana.


In English

2 portions

1 small aubergine (250 - 300g)
1 small onion, chopped
1 garlic clove, minced
½ red chili, chopped
100ml red lentils, rinsed and drained
200g chopped tomatoes
200ml water
½ tsp brown mustard seeds
½ tsp ground turmeric
½ tsp ground cumin
¼ tsp ground cinnamon
cracked black pepper and salt to taste
(fenugreek leaves)

Cut eggplant into small cubes. Add two tablespoons of oil into a large pan. Heat over a high heat. Add eggplant and cook, stirring for 10 – 15 miutes or until eggplants are golden and soft. Season with a little salt and remove from the pan.

Add a tablespoon of oil into a pan. Heat over a medium heat. Add mustard seeds and onion. Cook for five minutes. Add chili, garlic and spices. Stir well and cook for couple of minutes. Stir in lentils, chopped tomatoes and water. Season to taste with salt. Simmer gently for 10 minutes. Add eggplants and simmer for five minutes or until lentils are soft. Sprinkle with fenugreek leaves before serving.




You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Namskis,tykkään sekä linsseistä että munakoisosta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin :) Ja erityisesti runsaiden mausteiden kera..

      Poista
    2. Samaa mieltä molempien kanssa: mausteet, linssit ja munakoiso on mahtava yhdistelmä!

      Poista
  2. Kiitos reseptistä, ruoka hautuu parhaillaan liedellä!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.