Paahdetut juurekset lakritsijauheella
10/08/2016
Tämän ruoan inspiraatio on napattu Helsingin Sanomien ruokapalstalta, jossa oli muutama viikko sitten lakritsijauheella maustetun sipulikeiton resepti.
Hyödynsin ideaa uunissa paahdettuihin juureksiin ja kasviksiin. Lakritsijauhe tuo juuri sopivasti lämpöä ja uutta vivahdetta tuttuun ruokaan johon kannattaa kokeilla rohkeasti erilaisia kasviksia oman maun mukaan.
Lakritsijauheella maustetut uunikasvikset sopivat hienosti syksyn ensimmäisiin pakkaspäiviin joko sellaisenaan tai mehevien liharuokien lisukkeena.
2 annosta
1 sipuli
Hyödynsin ideaa uunissa paahdettuihin juureksiin ja kasviksiin. Lakritsijauhe tuo juuri sopivasti lämpöä ja uutta vivahdetta tuttuun ruokaan johon kannattaa kokeilla rohkeasti erilaisia kasviksia oman maun mukaan.
Lakritsijauheella maustetut uunikasvikset sopivat hienosti syksyn ensimmäisiin pakkaspäiviin joko sellaisenaan tai mehevien liharuokien lisukkeena.
2 annosta
1 sipuli
muutama valkosipulinkynsi kuorineen
2 pienehköä porkkanaa
2 pientä palsternakkaa
1 punainen paprika
1 tl kuivattua timjamia (tai pari oksaa tuoretta)
mustapippuria rouhittuna
suolaa
oliiviöljyä
1/3 - 1/2 tl lakritsijauhetta
Kuori ja pilko kasvikset suupaloiksi. Laita ainekset kulhoon ja kaada päälle hiukan oliiviöljyä. Mausta reilulla hyppysellisellä suolaa ja pippuria. Lisää timjami ja ripottele lakritsijauhe sekaan. Sekoita ainekset hyvin ja levitä ne tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle.
Paahda 200 asteisessa uunissa noin 25 –
30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Sekoita kerran kypsennyksen aikana. Tarkista maku ennen tarjoamista.
14 kommenttia
Kiva idea käyttää tuollaisessa lakritsijauhetta.Mulla onkin kaapissa lakritsajuurista jauhamaani jauhetta,ensi kerralla kokeilen uunivihanneksiin:)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla! Tuli makuun jotain uutta. Mä en ole tuota lakritsijauhetta aiemmin kokeillut mutta tässä ainakin toimi kivasti :)
PoistaKiitos vinkistä! Lakritsijauhe tuo kyllä ihanaa vivahdetta ruokaan ja voimistaa makuja. Testiin menee :)
VastaaPoistaJoo, se on vinkeän makuista :) Toivottavasti vinkkikiitokset välittyy tästä hesarin ruokapalstalle mistä idis on napattukin :)
PoistaMielenkiintoista :) Ihan pakko kokeilla, kiitos vinkistä.
VastaaPoistaMielenkiintoista on! Pitää kokeilla tuota alkuperäisen reseptin sipulikeittoakin joskus. Se olis varmaan pakkaspäiviin aika täysosuma :)
PoistaNo jopas, en olisi kyllä hoksannut laittaa lakua ja juureksia samaan satsiin... o_O Tätä on ihan pakko kokeilla!
VastaaPoistaNo en minäkään, tavallaan :) Jossain vaiheessa oli salmiakki ja terva suosittuja kaikenlaisten makukokeilujen kanssa, mutta se innostus taisi mennä aika nopeasti ohi. Ainakin minulta...
PoistaMeillä tehdään usein, etenkin syksyllä ja talvella, uunijuureksia. Pitää testata tuo lakritsajauhe niissä. Yksi meidän suosikkijälkkäreitä on lakritsapannacotta, ja sen lisäksi jauhetta on käytetty muihin jälkkäreihin ja leivonnaisiin. Suolaisten mausteeksi en olekaan hoksannut sitä käyttää.
VastaaPoistaJeps! Jälkkäreihin tuon itsekin eka yhdistin mutta kun niitä tulee niin harvoin tehtyä niin hyvä että löyty muutakin ideaa :)
PoistaOi, onpa hauska idea maustaa juurekset lakritsilla! :)
VastaaPoistaKiitti! Kyllä siitä tuli mukavaa vivahdetta makuun :)
PoistaMielenkiinnosta kysyn, että oliko niin hyvää, että teet uudestaan? Hieno juttu silti. Olenkin nähnyt vähän siellä täällä lakritsia uusissa käyttöyhteyksissä. Viimeksi Turun ruokamessuilla oli viini-laku -tasting.
VastaaPoistaAinakin niitä alkuperäisen reseptin sipuleita aion kokeilla! Aika harvoin teen ihan samalla reseptillä ylipäätään mitään vaan meen fiiliksen mukaan :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.