Pinaatti – Sienimunakas | Spinach & Mushroom Omelet
10/28/2016
Herkullinen ja
nopeasti valmistuva sieni-pinaattimunakas sopii yhtä lailla niin
arjen pikaruoaksi kuin kiirettömiin viikonloppuaamuihin. Astetta juhlavampaan suuntaan munakkaan saa vietyä jos sen viimeistelee parmesaaniraasteella tai muutamalla tipalla tryffeliöljyä.
Herkkusienen voi
korvata vaikkapa suppilovahveroilla jos niitä lähimetsästä vielä
löytyy. Viime vuonna paistoin tuoreita suppiksia vielä joulun
aikoihin :) Leppoisaa viikonloppua!
1 annos
n. 1 rkl voita
3 munaa
1 iso herkkusieni
kourallinen tuoretta
pinaattia
rouhittua
mustapippuria
kuivattua timjamia
suolaa
Kuumenna nokare
voita pannulla. Viipaloi herkkusieni ja ruskista viipaleet nopeasti
kuumalla pannulla. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Lisää
pannulle pinaatit ja sekoita kunnes ne pehmenevät.
Riko kananmunat
astiaan, vatkaa rakenne kevyesti rikki ja kaada pannulle. Siirtele
munakasmassaa lastalla varovasti pannun pohjaa myöten niin että
munakas paistuu nopeasti kuohkeaksi. Syö heti sellaisenaan tai
rapeaksi paahdetun leivän kanssa!
Vinkki! Tavallisen
suolan sijaan voi käyttää tryffelisuolaa jos sellaista sattuu
kaapissa olemaan.
In English
1 portion
1 tbsp butter
3 eggs
1 large mushroom,
sliced
a large handful
spinach leaves
salt and pepper to
taste
a small pinch of
dried thyme
Heat a tablespoon of
butter in a frying pan over a high heat. Add mushroom slices and fry
until golden. Season to taste with pepper, salt and thyme. Add
spinach leaves and stir until wilted. Brake the eggs into a small
bowl and lightly whisk. Pour in the egg mixture and swirl it around
the pan. Cook until the omelet mixture is settled and still a bit
soft on the top. Serve immediately.
8 kommenttia
Herkullinen munakas:)
VastaaPoistaNiin minustakin :) Ja parasta munakkaissa on että muutamassa minuutissa saa herkullista ja ravitsevaa ruokaa!
PoistaSamaa mieltä, nopeus, vaihtelevuus ja 100% hyödynnettävyys ovat arkipäivän valtteja - edullinen hinta tulee myös siinä sivussa. Superruokaa! Jaan tyttäreltäni saamani vinkin pakastepinaattinapeista - hetkessä ruokaisaa lisää ja mausteita varioiden eksotiikan määrää voi säädellä :)
VastaaPoistaterkuin,tuulia
Joo, harva ruoka on niin nopea ja helposti muunneltavissa kuin munakas. Ja maistuu mihin vuorokauden aikaan tahansa! Kiitti vinkistä!
PoistaKatoin tästä kuvaa jo instassa ja oli pakko tulla blogiin puolelle poimimaan ohje talteen. Niin sairaan hyvältä näyttää! Sienet <3
VastaaPoistaTänks :) Munakkaissa ei tarvitse paljon reseptejä lukea, voi vaan napata idikset talteen...
PoistaNo niinhän se on! Ja tässä innostuin tosta sun ajatuksesta höystää sieniomelettia parilla tipalla tryffeliöljyä. Aivan loistava ajatus!
PoistaKiitos :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.