Porsaankylkeä ja Tare-kastiketta | Pork Belly with Tare Sauce
10/31/2016
Suussa
sulavan pehmeää ja maukasta, rapeapintaista porsaankylkeä
voimakkaalla Tare-kastikkeella viimeisteltynä. Paheellisen hyvää
:)
Tämän
kylkipalan kanssa ei voi hätäillä. Valmistus alkaa yön yli
maustamisella ja viimeistelyn voi tarvittaessa siirtää päivällä
tai parilla kunhan jäähdyttää lihan nopeasti kypsennyksen jälkeen
ja säilyttää jääkaapissa. Hyvää tarjottavaa erityisesti
silloin kun on paljon muutakin kokkailtavaa!
Tekniikka
nahan kuivaamiseen ruokasoodalla ennen kypsennystä on napattu
mainiosta Street Food- kirjan (Takala & Rekola: readme.fi)
porchetta ohjeesta. Toimii hyvin!
n. 800 -
1000g nahallista porsaankylkeä (luilla tai ilman)
1 tl
suolaa
2 tl
sokeria
ruokasoodaa
Tare-kastike:
½ dl
soijakastiketta
½ dl
vettä
½ dl
miriniä
¼ dl
tummaa sokeria
¼ dl
riisiviinietikkaa
1
valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 * 2 cm
pala tuoretta inkivääriä raastettuna
ripaus
chilirouhetta
Poista
lihasta mahdolliset kalvot. Kuivaa liha talouspaperilla ja hiero
suolan ja sokerin sekoitus lihan pinnoille. Ei nahan päälle.
Ripottele nahan pinnalle tasainen ohuehko kerros ruokasoodaa. Laita
liha jääkaappiin ja anna maustua yön yli. Älä peitä.
Ota liha
ajoissa huoneenlämpöön ennen kypsennystä. Poista ruokasooda
huolellisesti ja kuivaa nahan pinta. Leikkaa terävällä veitsellä
nahkaan ristikko. Öljyä pinta ja ripottele päälle rouhittua
suolaa.
Kypsennä
225 asteisessa uunissa nahkapuoli ylöspäin noin 30 – 45
minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin ruskea ja rapea. Tarkkaile
kypsennyksen aikana ettei pinta pääse palamaan karrelle.
Alenna
lämpö 125 asteeseen ja kypsennä vielä 2 ½ – 3 tuntia. Anna
lihan vetäytyä rauhassa ennen leikkaamista tai jäähdytä ja
viimeistele ruoka myöhemmin.
Tare-
kastikkeen voi valmistaa lihan kypsyessä. Mittaa kaikki ainekset
kattilaan ja keitä hiljalleen kunnes noin puolet on jäljellä.
Leikkaa
liha viipaleiksi, siirrä uunipellille ja penslaa maustekastikkeella
molemmin puolin. Paahda kylkiviipaleita 175 asteisessa uunissa noin
kymmenen minuuttia tai hiukan kauemmin jos liha on jääkaappikylmää.
Viimeistele chilillä jos haluat lisää tulisuutta. Tarjoa kuumana.
In English
800 - 1000g pork belly (skin on, with or
without bones)
1tsp salt
2tsp sugar
baking soda
Pat the meat dry with kitchen paper. Rub
the meat on all sides (not on the skin) with salt and sugar. Sprinkle
the skin evenly with baking soda. This helps to remove the moisture.
Put in the fridge over night, uncovered.
Preheat the oven to 225C. Remove the
baking soda carefully. Pat the skin dry and score with a sharp knife. Rub with oil and some
coarse sea salt. Roast for 30 - 45 minutes or until skin is golden
and crispy. Lower the heat to 125C and bake for 2 ½ – 3 hours. Let
the meat rest before cutting.
Tare sauce:
½ dl soy sauce
½ dl water
½ dl mirin
¼ dl brown sugar
¼ dl rice vinegar
1 garlic clove, minced
2 * 2 cm ginger, grated
a pinch of chili flakes
Bring all ingredients to a boil in a
small saucepan, stirring until sugar dissolves. Reduce heat to and
simmer until reduced to half.
Slice the meat and put in a baking tray.
Brush with Tare sauce on both side. Finish in a 175C oven for 10
minutes. Serve hot!
8 kommenttia
No nyt on jälleen resepti mun makuun! Upeat kuvat!
VastaaPoistaNo hyvä :) Aika hyvin maistui täälläkin!
Poistaoijoi. nyt tuli nälkä <3 upean kuuloista!
VastaaPoistaKiitti :) Kyllä tuolla nälkä myös lähti..
PoistaUpea ohje ja hieno ajoitus: juuri löysin pakastimesta porsaankylkeä ja mietin että mitähän ihmettä siitä tekisi. Nyt tiedän, kiitos!
VastaaPoistaKiitos paljon! Hyvä että täältä löytyi inspistä ja pakastimesta possua :)
PoistaNäyttää todella hyvältä!
VastaaPoistaKiitoksia :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.