Haudutetut porsaan keittoluut | Braised Pork Neck Bones
11/24/2016
Talvikausi ja pataruoat! Tumman soijakastikkeen ja lämpimien mausteiden kanssa hitaasti haudutetut porsaan keittoluut ovat lusikoitavan pehmeitä ja herkullisia. Kanelin ja tähtianiksen eksoottiset aromit nousevat liemestä esiin ja voimistuvat kun kastike keitetään lopuksi kokoon. Tulisuutta tässä on maltillisesti, joten chiliä voi lisätä oman maun mukaan.
Porsaan keittoluut eivät ehkä näytä kovin houkuttelevilta mutta makua niistä löytyy. Kilon paketissa lihaisia keittoluita oli pieniä kylkipaloja, niskapaloja ja muitakin osia ruhosta joita en tunnistanut.
Porsaan keittoluut eivät ehkä näytä kovin houkuttelevilta mutta makua niistä löytyy. Kilon paketissa lihaisia keittoluita oli pieniä kylkipaloja, niskapaloja ja muitakin osia ruhosta joita en tunnistanut.
1 kg porsaan keittoluita
50 ml tummaa, voimakasta
soijakastiketta
50 ml mirin
kastiketta
300 ml kana- tai
lihalientä
1 rkl raastettua
valkosipulia
1 rkl raastettua
inkivääriä
1 tähtianis
5 cm pätkä
kanelitankoa
½ tl
chilihiutaleita
Huuhtele lihat hyvin
kylmässä vedessä. Kuivaa talouspaperilla ja siisti enimmät rustot
ja kalvot pois. Ruskista lihat padassa tarvittaessa kahdessa erässä.
Lisää pataan kuuma kanalieni, soijakastike ja mirin. Lisää kaikki
mausteet ja sekoita ainekset. Laita kansi päälle ja kuumenna kunnes
liemi alkaa hiljaa poreilla. Laita kansi päällä 150 asteiseen
uuniin noin kahdeksi tunniksi.
Nosta pata pois
uunista ja tarkista tilanne. Tässä vaiheeessa lihan tulisi olla
niin pehmeää että se irtoaa luista helposti. (Jos ei, jatka kypsennystä kansi päällä puolesta tunnista tuntiin.) Laita pata takaisin
uuniin ja jätä kansi hiukan raolleen niin että liemi pääsee
tiivistymään. Jatka kypsennystä vielä tunnin verran.
Nosta lihat
varovasti pois padasta ja siivilöi liemi pieneen kattilaan. Keitä
lientä kasaan ja maistele välillä ettei kastikeen maut tiivisty
liikaa omaan makuusi. Irrota lihat luista ja sekoita ne kastikkeen
sekaan. Viimeistele maku esimerkiksi tuoreella chilillä ja
korianterilla tai jollain muulla yrtillä. Nauti mieleisten lisukkeiden kanssa!
In English
1000g pork neck bones
50ml dark soy sauce
50ml mirin sauce
300ml chicken broth
1 tbsp grated garlic
1 tbsp grated ginger
1 star anis
5cm cinnamon stick
½ tsp chili flakes
Preheat the oven to 150C. Wash the pork bones and pat dry with kitchen paper. Brown the pork neck bones in a large, ovenproof casserole. Add hot stock, soy sauce and mirin. Mix in garlic, ginger and spices. Put the lid on and cook in the oven for about two hours. Remove the pot from the oven and check that meat is tender and almost falling from the bones. Put the pot back in the oven, partly covered and cook for an hour.
Remove the pork bones from the pot. Sieve the sauce to a small sauce pan and simmer until reduced to half or so. Discard the bones and add the meat to the sauce. Mix and season to taste with fresh chili and herbs. Serve hot with rice or noodles.
Remove the pork bones from the pot. Sieve the sauce to a small sauce pan and simmer until reduced to half or so. Discard the bones and add the meat to the sauce. Mix and season to taste with fresh chili and herbs. Serve hot with rice or noodles.
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.