Haudutetut porsaan keittoluut | Braised Pork Neck Bones

11/24/2016


Talvikausi ja pataruoat! Tumman soijakastikkeen ja lämpimien mausteiden kanssa hitaasti haudutetut porsaan keittoluut ovat lusikoitavan pehmeitä ja herkullisia. Kanelin ja tähtianiksen eksoottiset aromit nousevat liemestä esiin ja voimistuvat kun kastike keitetään lopuksi kokoon. Tulisuutta tässä on maltillisesti, joten chiliä voi lisätä oman maun mukaan.

Porsaan keittoluut eivät ehkä näytä kovin houkuttelevilta mutta makua niistä löytyy. Kilon paketissa lihaisia keittoluita oli pieniä kylkipaloja, niskapaloja ja muitakin osia ruhosta joita en tunnistanut.

Kuten padat ja keitot yleensäkin, sopii tämäkin ruoka hyvin uudelleen lämmitettäväksi!
 
1 kg porsaan keittoluita
50 ml tummaa, voimakasta soijakastiketta
50 ml mirin kastiketta
300 ml kana- tai lihalientä
1 rkl raastettua valkosipulia
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tähtianis
5 cm pätkä kanelitankoa
½ tl chilihiutaleita

Huuhtele lihat hyvin kylmässä vedessä. Kuivaa talouspaperilla ja siisti enimmät rustot ja kalvot pois. Ruskista lihat padassa tarvittaessa kahdessa erässä. Lisää pataan kuuma kanalieni, soijakastike ja mirin. Lisää kaikki mausteet ja sekoita ainekset. Laita kansi päälle ja kuumenna kunnes liemi alkaa hiljaa poreilla. Laita kansi päällä 150 asteiseen uuniin noin kahdeksi tunniksi.

Nosta pata pois uunista ja tarkista tilanne. Tässä vaiheeessa lihan tulisi olla niin pehmeää että se irtoaa luista helposti. (Jos ei, jatka kypsennystä kansi päällä puolesta tunnista tuntiin.) Laita pata takaisin uuniin ja jätä kansi hiukan raolleen niin että liemi pääsee tiivistymään. Jatka kypsennystä vielä tunnin verran.

Nosta lihat varovasti pois padasta ja siivilöi liemi pieneen kattilaan. Keitä lientä kasaan ja maistele välillä ettei kastikeen maut tiivisty liikaa omaan makuusi. Irrota lihat luista ja sekoita ne kastikkeen sekaan. Viimeistele maku esimerkiksi tuoreella chilillä ja korianterilla tai jollain muulla yrtillä. Nauti mieleisten lisukkeiden kanssa!


In English

1000g pork neck bones
50ml dark soy sauce
50ml mirin sauce
300ml chicken broth
1 tbsp grated garlic
1 tbsp grated ginger
1 star anis
5cm cinnamon stick
½ tsp chili flakes

Preheat the oven to 150C. Wash the pork bones and pat dry with kitchen paper. Brown the pork neck bones in a large, ovenproof casserole. Add hot stock, soy sauce and mirin. Mix in garlic, ginger and spices. Put the lid on and cook in the oven for about two hours. Remove the pot from the oven and check that meat is tender and almost falling from the bones. Put the pot back in the oven, partly covered and cook for an hour. 

Remove the pork bones from the pot. Sieve the sauce to a small sauce pan and simmer until reduced to half or so. Discard the bones and add the meat to the sauce. Mix and season to taste with fresh chili and herbs. Serve hot with rice or noodles.


  

You Might Also Like

0 kommenttia