Halloumi – perunamunakas | Halloumi & Potato Omelet
11/04/2016
Kirpeän suolainen halloumi ja paistettujen perunoiden makeus ovat tämän munakkaan ydin. Makuparin viimeistelee ripaukset oreganoa ja minttua. Helppoa ja hyvää!
Ohjeesta riitää yhdelle kevyeksi lounaaksi tai kahdelle aamiaispöytään paahdetun leivän kera tarjottuna. Tämä munakas maistuu hyvin myös kylmänä ja sopii tarjottavaksi vaikka tapaksena pienen leipäpalan päällä.
Olette varmasti huomanneet nuo blogiin ilmestyneet Suomen Blogimedian bannerit. Olen jatkossa yksi Suomen Blogimedian ruokabloggaajista ja odotan innolla mitä uudet kuviot tuovat mukanaan. Kamera ja Kauha jatkaa tutulla linjalla ruokaan ja ruokakuvaukseen keskittyen, joten siirrytään päivän reseptiin...
1 annos
Ohjeesta riitää yhdelle kevyeksi lounaaksi tai kahdelle aamiaispöytään paahdetun leivän kera tarjottuna. Tämä munakas maistuu hyvin myös kylmänä ja sopii tarjottavaksi vaikka tapaksena pienen leipäpalan päällä.
Olette varmasti huomanneet nuo blogiin ilmestyneet Suomen Blogimedian bannerit. Olen jatkossa yksi Suomen Blogimedian ruokabloggaajista ja odotan innolla mitä uudet kuviot tuovat mukanaan. Kamera ja Kauha jatkaa tutulla linjalla ruokaan ja ruokakuvaukseen keskittyen, joten siirrytään päivän reseptiin...
1 annos
n. 100g keitettyä perunaa pieninä paloina
50g halloumia pieninä kuutioina
3 kananmunaa
ripaus kuivattua oreganoa
pieni ripaus kuivattua minttua
hyppysellinen mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
Kaada pannulle noin ruokalusikallinen oliiviöjyä ja kuumenna. Ruskista kuutioituja perunoita kuumalla pannulla varovasti sekoitellen kunnes perunat ovat kauttaaltaan kauniin värisiä. Mausta varovasti suolalla. Lisää halloumikuutiot ja paista kevyesti.
Riko kananmunat astiaan ja vatkaa rakenne rikki. Lisää ripaukset pippuria, oreganoa ja minttua. Sekoita ja kaada massa pannulle. Liikuttele munakasmassa tasaisesti pannulle paistinlastalla avulla ja kypsennä nopeasti ilmavaksi.
Tarjoa heti kuumana tai jäähdytä ja ota mukaan seuraavana päivänä evääksi.
Tarjoa heti kuumana tai jäähdytä ja ota mukaan seuraavana päivänä evääksi.
In English
1 portion
about 100g precooked
potatoes, cut into small cubes
50g halloumi, cut into cubes
3 eggs
a pinch of dried oregano
a tiny pinch of dried mint
cracked black pepper
salt
olive oil
Heat a tablespoon of oil in a frying pan over a high heat. Add potatoes and fry until golden. Season to taste with salt. Add halloumi and fry until golden.
3 eggs
a pinch of dried oregano
a tiny pinch of dried mint
cracked black pepper
salt
olive oil
Heat a tablespoon of oil in a frying pan over a high heat. Add potatoes and fry until golden. Season to taste with salt. Add halloumi and fry until golden.
Brake the eggs into a small
bowl and lightly whisk. Season to taste with pepper, oregano and mint. Pour in the egg mixture and swirl it around
the pan. Cook until the omelet mixture is settled and still a bit
soft on the top. Serve immediately.
2 kommenttia
Ollan tas molemmat munakkailla matkassa. Tähän sopis varmasti kans kurpitsa!
VastaaPoistaMunakkailla jaksaa hyvin! Kurpitsaa en olekaan niissä kokeillut. Mielenkiintoinen resepti :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.