Kyssäkaali-omenasalaatti | Kohlrabi & Apple Salad
11/11/2016
Pakkaspäivinä salaatti ei varmastikaan ole ensimmäisenä mieleen tuleva ruoka, mutta kyssäkaalista
ja omenasta tehty raikas ja mehevä raastesalaatti sopii mainiosti lämmittävien ja täyttävien lihojen ja makkaroiden kanssa tarjottavaksi. Kokeile vaikka
paahdetun porsaankyljyksen kanssa.
Tätä salaattia on
helppo versioida moneen suuntaan. Sekaan voi hienontaa pienen määrän
varsiselleriä tuomaan lisää raikkautta tai lisätä hiukan
kuivattuja marjoja, kuten karpaloita jos haluaa salaattiin
aavistuksen makeutta. Pinnalle voi rouhia myös pähkinöitä!
2 annosta lisukkeena
1 pieni kyssäkaali
(n.200g)
1 kirpeä omena
(n.150g)
½ rkl kapriksia
(suolaliemessä)
1 tl dijonsinappia
2 tl sitruunamehua
½ – 1 dl paksua
jogurttia
ripaus suolaa ja
mustapippuria
1 rkl hienonnettua
tilliä
Hienonna kaprikset
kevyesti veitsellä. Sekoita jogurtista, sinapista ja sitruunamehusta
kastike. Mausta ripauksella pippuria ja suolaa. Lisää tillisilppu
ja sekoita ainekset hyvin.
Kuori kyssäkaali ja
omena ja raasta molemmat karkeaksi raasteeksi. Yhdistä raasteet ja
jogurttikastike. Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa puolisen
tuntia. Tarkista vielä maku ennen tarjoamista.
Vinkki! Jos pidät
salaatista jossa on runsaammin kastiketta, laita suosiolla enemmän
jogurttia ja lisää hiukan myös mausteiden määrää. Kuvassa
olevassa salaatissa on käytetty puoli desiä jogurttia.
In English
for two as a side
1 small kohlrabi,
peeled and grated (200g)
1 apple, peeled and
grated (150g)
½ tbsp capers,
rinsed and chopped
1 tsp dijon mustard
2 tsp lemon juice
50 – 100ml natural
yogurt
salt and pepper to
taste
1 tbsp minced dill
Mix yogurt, lemon
juice and mustard. Add capers and dill. Season to taste with salt and
pepper. Stir in grated kohlrabi and apple and refridgerate for 30
minutes before serving.
4 kommenttia
Ihana salaatti;kyssäkaali on herkkuani:)
VastaaPoistaKiitti! On se kyllä hyvää. Ihan liian harvoin vaan tulee käytettyä...
PoistaAi että, tämä pääse mun salaattilistalla kärkikahinoihin! Meillä syödään kyssäkaalia usein. Sitä napostellaan ihan sellaisenaan paloina, ja erityisesti kesäaikana raastan sitä kaaliraasteen joukkoon ja lisään mukaan myös raastettua kurkkua. Noilla kolmella aineksella saa aikaan ihanan raikkaan (ja nopean) salaatin.
VastaaPoistaMä voisin puolestani kokeilla tota sun versiota!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.