Nuudelikeitto herkkusienillä | Mushroom & Noodle Soup

11/07/2016



Tänään käydään marraskuun koleutta vastaan 52 Weeks of Deliciousness blogin nuudelikeiton voimin. Resepti noudattelee alkuperäistä pienin poikkeuksin. Minulla ei ollut misoa joten korvasin sen kanaliemellä ja tuoreet yrtit vaihdoin babypinaatiin koska sitä oli valmiina. Nahistumaisillaan ollut pätkä purjoa pääsi jääkaapin vihanneslokerosta myös soppaan mukaan.

Herkullista ja syvältä lämmittävää ruokaa nopeasti ja vähällä vaivalla. Kannattaa kokeilla!

1 annos

1 nippu soba nuudeleita (n. 60 – 70g)
1 iso herkkusieni (n. 80 - 100g)
n. 10 cm pätkä purjoa (n. 30g)
1 valkosipulinkynsi raastettuna
1 tl inkivääriä raastettuna
pieni kourallinen babypinaattia
2 - 3 dl kana- tai kasvislientä
1 rkl soijakastiketta
mustapippuria rouhittuna
hyppysellinen chiliä
paahdettua seesamiöljyä viimeistelyyn


Laita nuudelit kiehumaan. Valuta ja jäähdytä kylmässä vedessä. Nuudelien kiehuessa viipaloi sieni ja purjo. Kuumenna pannulla öljyä ja ruskista sienet nopeasti kovalla lämmöllä. Alenna lämpöä reilusti ja lisää purjoviipaleet seka raastettu valkosipuli ja inkivääri. Mausta pippurilla ja chilillä. Kypsennä hetki sekoitellen.

Lisää pannulle soija ja pinaatit. Kääntele pinaatit sekaan ja heti kun ne painuvat kasaan lisää kuuma kanaliemi.

Anna sopan kiehahtaa ja nosta pois liedeltä. Tarkista maku. Annostele nuudelit keittokulhon pohjalle ja kaada muut ainekset ja liemi sekaan. Mausta halutessasi lorauksella paahdettua seesamiöljyä.


In English

1 portion
1 large mushroom (80 - 100g), chopped
10cm leek, sliced (about 30g)
1 garlic clove, grated
1 tsp grated ginger 
1 tbsp dark soy sauce
a handful of spinach leaves
200-300ml chicken stock
cracked black pepper to taste
a pinch of red chili
soba noodles, about 65g
roasted sesame oil, to taste

Cook the noodles in boiling water. Drain and cool. Heat a tablespoon of oil in a frying pan over a high heat. Add chopped mushroom and fry until golden. Lower the heat and add leek, garlic and ginger. Season to taste with black pepper and chili. Cook for a minute and add soy sauce. Stir in spinach and add chicken stock. Bring to boil and remove from the heat.

Put the noodles in a soup bowl and add vegetables and broth. Season to taste with roasted sesame oil. 


 

You Might Also Like

8 kommenttia

  1. Ai että, kuinka hyvän kuulloinen keitto. Ja tuo keittokuvakin on jotenkin erityisen nätti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Kyllä se oli mukavasti lämmittävää ja täyttävää, nättiyden lisäksi :)

      Poista
  2. Mmm,keitto minun makuuni:)

    VastaaPoista
  3. Heh, tulin tänne sanomaan, että onpa jostain syystä erityisen hyvännäköinen keitto - Sofia oli jo ehtinyt ensin. ...En vain osaa kuvia analysoida, että miksi se näyttää hyvältä... Jotain tummuudesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ehkä se on se tummuus ja maanläheiset värit jotka varsinkin tähän aikaan vuodesta viehättää...

      Poista
  4. Herkullisen näköistä! Kyllä tekee kuuma keitto kauppansa näillä keleillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllä aika kylmältä on tuntunut näin äkkiseltään. Onneksi on nuudelisoppaa ja mausteita lämmittämään :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.