Nuudelikeitto herkkusienillä | Mushroom & Noodle Soup
11/07/2016
Tänään käydään marraskuun koleutta vastaan 52 Weeks of Deliciousness blogin nuudelikeiton voimin. Resepti noudattelee alkuperäistä pienin poikkeuksin. Minulla ei ollut misoa joten korvasin sen kanaliemellä ja tuoreet yrtit vaihdoin babypinaatiin koska sitä oli valmiina. Nahistumaisillaan ollut pätkä purjoa pääsi jääkaapin vihanneslokerosta myös soppaan mukaan.
Herkullista ja syvältä lämmittävää ruokaa nopeasti ja vähällä vaivalla. Kannattaa kokeilla!
1 annos
Herkullista ja syvältä lämmittävää ruokaa nopeasti ja vähällä vaivalla. Kannattaa kokeilla!
1 annos
1 nippu soba nuudeleita (n. 60 – 70g)
1 iso herkkusieni (n. 80 - 100g)
1 valkosipulinkynsi raastettuna
1 tl inkivääriä raastettuna
pieni kourallinen babypinaattia
2 - 3 dl kana- tai kasvislientä
1 rkl soijakastiketta
mustapippuria rouhittuna
hyppysellinen chiliä
paahdettua seesamiöljyä viimeistelyyn
Lisää pannulle soija
ja pinaatit. Kääntele pinaatit sekaan ja heti kun ne painuvat kasaan lisää
kuuma kanaliemi.
Anna sopan kiehahtaa ja
nosta pois liedeltä. Tarkista maku. Annostele nuudelit keittokulhon
pohjalle ja kaada muut ainekset ja liemi sekaan. Mausta halutessasi
lorauksella paahdettua seesamiöljyä.
In English
1 portion
1 large mushroom (80 - 100g), chopped
10cm leek, sliced (about 30g)
1 garlic clove, grated
1 tsp grated ginger
1 tbsp dark soy sauce
a handful of spinach leaves
200-300ml chicken stock
cracked black pepper to taste
a pinch of red chili
soba noodles, about 65g
roasted sesame oil, to taste
1 large mushroom (80 - 100g), chopped
10cm leek, sliced (about 30g)
1 garlic clove, grated
1 tsp grated ginger
1 tbsp dark soy sauce
a handful of spinach leaves
200-300ml chicken stock
cracked black pepper to taste
a pinch of red chili
soba noodles, about 65g
roasted sesame oil, to taste
Cook
the noodles in boiling water. Drain and cool. Heat a tablespoon of
oil in a frying pan over a high heat. Add chopped mushroom and fry
until golden. Lower the heat and add leek, garlic and ginger. Season
to taste with black pepper and chili. Cook for a minute and add soy
sauce. Stir in spinach and add chicken stock. Bring to boil and
remove from the heat.
Put
the noodles in a soup bowl and add vegetables and broth. Season to taste
with roasted sesame oil.
8 kommenttia
Ai että, kuinka hyvän kuulloinen keitto. Ja tuo keittokuvakin on jotenkin erityisen nätti!
VastaaPoistaKiitti! Kyllä se oli mukavasti lämmittävää ja täyttävää, nättiyden lisäksi :)
PoistaMmm,keitto minun makuuni:)
VastaaPoistaJuu ja mun makuun myös :)
PoistaHeh, tulin tänne sanomaan, että onpa jostain syystä erityisen hyvännäköinen keitto - Sofia oli jo ehtinyt ensin. ...En vain osaa kuvia analysoida, että miksi se näyttää hyvältä... Jotain tummuudesta?
VastaaPoistaKiitos! Ehkä se on se tummuus ja maanläheiset värit jotka varsinkin tähän aikaan vuodesta viehättää...
PoistaHerkullisen näköistä! Kyllä tekee kuuma keitto kauppansa näillä keleillä :D
VastaaPoistaKiitos :) Kyllä aika kylmältä on tuntunut näin äkkiseltään. Onneksi on nuudelisoppaa ja mausteita lämmittämään :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.