Mausteinen lammaspata | Lamb Stew with Cinnamon and Tomatoes
3/04/2017
Tähän
tomaattipohjaiseen lammaspataan on haettu fiilistä kreikkalaisesta
keittiöstä. Mehevää ja lämmittävää kevättalven liharuokaa
maustavat kanelin ja muskottipähkinän lisäksi oregano ja timjami.
Pata saa muhia uunissa useamman tunnin ja vetäytyä rauhassa, joten
viikonloppuruoaksi tämä sopii mitä parhaiten. Ja jos pataa jää
yli, se vain paranee kun maut saavat syventyä seuraavaan päivään
jääkaapissa...
3 - 4 annosta
700 - 800g luullista
lampaan pata- tai keittolihaa
2 punasipulia
2 - 3
valkosipulinkynttä
400g
tölkkitomaatteja (luumu)
½ luomusitruunan
kuori
10 cm kanelitanko
¼
muskottipähkinästä raastettuna
isot hyppyselliset
kuivattua timjamia ja oreganoa
1 laakerinlehti
n. 2 - 3 dl vettä
suolaa ja pippuria
Kuumenna uuni 150
asteeseen. Huuhtaise ja kuivaa lihat. Kaada pataan oliiviöljyä ja
ruskista lihat. Nosta lihat pois padasta ja lisää lohkotut sipulit,
silputtu valkosipuli ja mausteet. Pyörittele aineksia muutama
minuutti ja nosta lihat takaisin pataan. Lisää tölkkitomaatit
mehuineen ja vettä sen verran että ainekset juuri ja juuri
peittyvät. Sekoita ja kuumenna kunnes ainekset alkavat hiljalleen
porista. Peitä kannella ja anna hautua 3 - 4 tuntia. Anna lihapadan
vetäytyä ainakin puoli tuntia ennen tarjoamista. Poista
ylimääräiset rasvat ja luut lihoista. Viimeistele maku suolalla,
pippurilla ja yrteillä. Tarjoa mieleisten lisukkeiden kanssa.
In English
3 - 4 portions
700 - 800g bone-in
lamb (shoulder)
2 red onions,
chopped
2 - 3 garlic cloves,
minced
400g can whole
tomatoes
zest of a half lemon
10 cm cinnamon stick
¼ of a nutmeg,
grated
a good pinch of
thyme and oregano
1 bay leaf
200 – 300ml water
salt and pepper to
taste
Preheat oven to
150C. Tap the meat dry. Pour a tablespoon of olive oil into an oven
proof casserole. Heat over a medium heat and brown the meat on all
sides. Remove the meat and add onions, garlic and spices. Stir for
couple of minutes and add the meat. Add tomatoes and enough water to
cover the ingredients. Put the lid on and cook in the oven for 3 - 4
hours. Let the casserole rest at least half an hour before serving.
Season to taste with salt and pepper and scatter with herbs before
serving.
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.