Paahdetut palsternakat | Butter and Honey Roasted Parsnips
3/17/2017Ainakin minun keittiössä paahdettujen juuresten sesonki lähenee loppuaan kevätauringon myötä, mutta kerran vielä, varsinkin kun tänään on satanut koko päivän vettä ja räntää...
Voilla ja hunajalla silatut palsternakat saavat lisämakua timjamista, sitruunasta ja valkosipulista. Yksinkertaista, hyvää ja helppoa!
2 annosta lisukkeena
300 - 400g palsternakkaa
25g voita
1 rkl hunajaa
1 valkosipulinkynsi, silputtuna
1 tl tuoretta timjamia, silppuna
hyppysellinen sitruunan kuorta, raastettuna
tilkka sitruunamehua
suolaa ja pippuria
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista palsternakoista kannat ja pese tai kuori ja leikkaa lohkoiksi.
Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää muut ainekset ja mausteet. Laita palsternakat uunivuokaan ja kaada maustevoi päälle. Sekoita hyvin ja paahda uunissa noin 20 - 25 minuuttia kunnes juurekset ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Tarkista maku ja tarjoa heti kuumina!
In English
for two as a side
300 - 400g parsnips
1 tbsp honey
25g butter
1 garlic clove, minced
1 tsp fresh thyme, minced
a picnh of grated lemon zest
few drops of lemon juice
salt and pepper to taste
Preheat oven to 200C. Wash or peel the parsnips and cut into chunks. Melt the butter in a small sauce pan and add other ingredients and season to taste. Put the parsnips into a oven proof dish and pour over the butter mix. Stir well together and roast in the oven for 20 to 25 minutes or until golden. Serve immediately!
2 kommenttia
Näyttää niin hyvältä! Palsternakka on jostain syystä ainoa kasvis mitä täällä ei saa,pitää tyytyä muihin.
VastaaPoistaTänks :) Palsternakka taitaa viihtyä vain täällä pohjoisessa... En kyllä tiennyt ettei sitä sieltä saa!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.