Pastaa ja tapenadea | Pasta with Tapenade
3/07/2017
Pastaa ja tapenadea olkaa
hyvät! Yksinkertainen ja nopea ruoka voimakkaiden makujen ystäville. Tapenadesta ei ehkä tule kaikkein kaunein tai kuvauksellisin pastakastike, mutta maku vie mennessään...
Reseptistä
tulee noin 2 dl tapenadea.
1
tölkki mustia kivettömiä oliiveja (185g valutettuna)
2
rkl kapriksia
1
valkosipulinkynsi, silputtuna
4
sardellifilettä öljyssä, hienonnettuna
1
tl dijon sinappia
½
tl sitruunankuorta raastettuna
n.
20 lehteä tuoretta basilikaa, silputtuna
ripaus
mustapippuria
n.
½ rkl sitruunamehua
n.
75ml oliiviöljyä
n.
75 - 100g pastaa/syöjä
Huuhtaise
ja valuta oliivit ja kaprikset. Laita kaikki ainekset paitsi öljy
leikkurin kulhoon. Anna koneen käydä ja lisää hiljalleen
oliiviöljyä kunnes rakenne on tasainen ja sopivan notkea. Tarkista
maku. Jos ei ole kiire, anna tapenaden makujen tasaantua jääkaapissa.
Keitä pasta napakan kypsäksi ja valuta. Sekoita tapenadea pastan
sekaan pari ruokalusikallista annosta kohti tai oman maun mukaan!
In
English
makes
about 2 dl tapenade
185g
black olives, pitted and rinsed
2
tbsp capers, rinsed
1
garlic clove, minced
4
flat fillets of anchovies, in oil, minced
1
tsp dijon mustard
½
tsp lemon zest, grated
about
20 basil leaves
a
pinch of black pepper
½
tbsp lemon juice
about
75ml evoo
75
-100g pasta/portion
Put
all ingredients except the oil in a food processor. Let the processor run
and add olive oil until the texture is smooth and fine. Refridgerate
for a half an hour or more. Cook pasta according to the packet
instruction. Drain the pasta and mix in a couple of tablespoons of
tapenade per serving. Serve immediately!
2 kommenttia
On taas niin hienot kuvat! Ja herkullisen kuulloinen tapenadde ohje. Sitä voisin kokeilla itsekin.
VastaaPoistaKiitos! Jos kokeilet tuota tapenadea niin anna makujen tasaantua jääkaapissa ihan rauhassa :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.