Paahdetut vihreät paprikat | Roasted Green Peppers
5/25/2017
Hennon
vaaleanvihreät, raikkaat ja miedon makuiset turkkilaiset paprikat
sopivat hyvin paahdettavaksi. Kastikkeeksi riittää yksinkertainen
oliiviöljystä, etikasta ja mausteista sekoitettu vinaigrette joka
ei peitä liikaa paprikoiden hienovaraista omaa makua.
Jos
mahdollista, kannattaa näin grillikautena paahtaa paprikat
hiilloksen päällä, jolloin makuun tulee vielä enemmän
vivahteita, mutta kyllä uunivastuksenkin alla pääsee maukkaaseen
lopputulokseen. Helppo ja maukas lisuke grillikauteen tai alkupalaksi
ihan sellaisenaan hyvän leipän kera.
n.
500g vihreitä suippopaprikoita
kastikeeseen:
oliiviöljyä
omenasiiderietikkaa
(tai jotain muuta)
suolaa
ja pippuria
ripaus
chilihiutaleita
hiukan
valkosipulia silputtuna
Paahda
paprikoita kuuman grillivastuksen alla kunnes ne ovat kauttaaltaan
paahtuneita. Käännä kerran tai pari paahtamisen aikana. Laita
paprikat astiaan ja peitä kannella tai foliolla ja anna jäähtyä
noin 10 minuuttia.
Sekoita
yksinkertainen kastike parista lusikallisesta öljyä ja etikkaa ja
mausta oman maun mukaan.
Poista
paprikoista kuori ja siemenet ja leikkaa suupaloiksi. Ei kannata olla
turhan tarkka kuorien poistamisessa, muutama hiiltynyt kuoren pala
paprikoiden seassa antaa vain makua!
Lisää
kastiketta ja sekoita hyvin. Anna tekeytyä huoneenlämmössä
puolisen tuntia ennen tarjoamista!
In
English
about
500g green turkish peppers
For
the sauce:
extra
virgin olive oil
apple
cider vinegar
salt
and pepper
chili
flakes to taste
minced
garlic to taste
Roast
the peppers under the oven broiler (225C) turning couple of times,
until they have blackened in places.
While
the peppers are roasting, mix a simple sauce from couple of
tablespoon of oil and vinegar. Season to taste.
Remove
the peppers from the oven, drop them into a plastic bag and set aside
until cool enough to handle. Remove and discard the stalks, seeds and
skin. Add the sauce and stir together. Enjoy!
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.