Mustariisinuudeleita, tuoretta pinaattia ja jättikatkaravunpyrstöjä

2/27/2012



Musta riisi sisältää hienon makunsa lisäksi runsaasti mm. antioksidantteja, rautaa ja E-vitamiinia. Joskus muinoin Kiinassa musta riisi on ollut vain keisareiden herkkua, johon tavallisella rahvaalla ei ollut lupa koskea, joten sitä on kutsuttu myös kielletyksi riisiksi. Keitettynä väri muuttuu tumman violetin sävyiseksi.  

Tässä nuudeliruuassa ei ole montaa raaka-ainetta, mutta makua ja luonnetta annoksesta ei puutu. Yksinkertaista, nopeaa ja herkullista.

Kaksi reilua annosta.

2 nippua nuudeleita
200 g tuoretta pinaattia (käytin tässä baby-pinaattia)
2 - 3 valkosipulin kynttä
200 g jättikatkaravunpyrstöja (kypsiä, pakastettuja)
mustapippuria, suolaa
oliiviöljyä paistamiseen

soijaa
paahdettua seesamiöljyä
1 lime
(tuoretta chiliä)

Sulata ravut hyvissä ajoin etukäteen. Jos keität nuudelit etukäteen, jäähdytä ne nopeasti kylmässä vedessä ja lisää hiukan seesamiöljyä. Nuudelit on helppo kuumentaa uudelleen laittamalla ne muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen.

Huuhtele pinaatit ja kuivaa enimmät vedet pois. Pinaatin määrä voi näyttää hurjalta, mutta paistettaessa se kutistuu huomattavasti. Viipaloi valkosipulit ohuiksi siivuiksi.

Laita pannulle reippaasti öljyä, kuumenna keskilämpöiseksi, lisää valkosipulit ja pienen hetken päästä pinaatit. Kypsennä muutama minuutti ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä nuudelit samanaikaisesti ohjeen mukaan ja mausta kevyesti soijalla ja seesamiöljyllä.

Kuumenna ravut nopeasti pannulla tipassa öljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja limemehulla. Tarjoa heti ja lisää annokseen halutessasi tuoretta chiliä.


You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Taas löytyi aukko tiedoistani, olen kyllä syönyt punaista riisiä ja villi"riisiä", mutta mustasta riisistä en ollut kuullutkaan. Kuvan perusteella olisin veikannut nuudeleita mustekalan musteella värjätyiksi.
    Mistä olet noita hankkinut?
    Tuoreen pinaatin tarjonnan lisääntyminen on tosi mukavaa. Pakastepinaattikin maistuu hyvälle mutta rakenne ja ulkonäkö ovat kaupan versiossa kokkauksen kannalta vaikeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      ja pahoittelut myöhäisestä vastauksesta. Meillä on internetyhteyksien kanssa ogelmia jo kolmatta päivää...
      Nuo on ostettu ekolo- kaupasta. (ekolo.fi )Taisi olla king soba-merkkisiä..

      Poista
  2. Ymmärsinkö oikein, että tuota nuudelia ei ole värjätty seepialla? Aika vinkeän väristä nimittäin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, pahoittelut sinnekin myöhäisestä vastauksesta edellä mainituista syistä.
      Juu, ei ole värjätty, ja tosiaan tuo muuttuu kypsennettäessä syvän violetiksi. Hienon makuisia myös. Suosittelen! Tuolta ekolo.fi sivuilta löytyy lisää tietoa.

      Poista
  3. Alkoipa tehdä mieli katkarapuja ja erityisesti pinaattia tämän luettuani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Siitä vaan kokeilemaan. Ainakin meille maistui!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.