Pinaattimunakas

10/02/2012


Nopeasti valmistuvat munakkaat ovat mainiota arkiruokaa, joita voi säätää ja maustaa mielensä mukaan tai sen perusteella mitä kaapista löytyy.

Kuohkean ja ravitsevan pinaattimunakkaan voi valmistaa suoraan levyllä alusta loppuun, tai viimeistellä grillivastuksen alla italialaisen munakkaan, frittatan tapaan.

15 cm pannullinen, 1 - 2 annosta

4 munaa
½ pienestä sipulista
loraus maitoa tai kermaa
suolaa ja pippuria
50 g tuoretta pinaattia
reilusti raastettua pecorinoa
nokare voita ja oliiviöljyä

Hienonna sipuli. Huuhtaise pinaatit ja pilko hiukan pienemmäksi. Laita pannulle nokare voita ja loraus oliiviöljyä. Kuumenna keskilämpöiseksi. Laita sipulisilppu kuullottumaan pannulle. Lisää pinaatti ja anna kypsentyä kunnes pinaatti menee kasaan. Jos viimeistelet ruuan uunissa, laita grillivastus valmiiksi kuumenemaan.

Riko kananmunat astiaan ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki. Lisää loraus maitoa ja osa raastetusta juustosta. Rouhi sekaan pippuria ja varovasti suolaa. Sekoita ja kaada seos pannulle. Sekoita kevyesti sekaisin pinaatin ja sipulin kanssa, alenna lämpöä ja kypsennä muutama minuutti. Irrottele munakasmassaa tarvittaessa varovasti reunoilta.

Kun munakas on hyytynyt reunoilta ja osittain keskeltä, lisää loput juustoraasteesta ja siirrä pannu uuniin pariksi minuutiksi tai kunnes munakas on kypsä ja pinta saanut hiukan väriä.

Vaihtoehtoisesti voit kypsentää munakkaan loppuun levyllä miedolla lämmöllä folion tai kannen alla. Tarjoa kuumana salaatin kera tai syö suoraan pannulta, kuten eräs tiskausta välttelevä ja nälkäinen bloggaaja...


You Might Also Like

5 kommenttia

  1. Oikun alkoi tehdä mieli tuota! Pinaatti vaan puuttuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa sitä löytyisi..? Tai sitten iso kourallinen erilaisia yrttejä..

      Poista
  2. Tuore pinaatti, nam. Munakas, nam. Kuvat, läkähdyn.

    VastaaPoista
  3. Yksinkertaisen herkullista ja upeat kuvat!

    VastaaPoista
  4. Kiitos, nyt tiedän mitä syön tänään lounaaksi.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.