Kokonaisena paahdetut porkkanat
10/31/2013Tämän helpommaksi ei syksyisen kasvisruoan valmistaminen voi tulla, ellei sitten syö porkkanoita raakana. Kasa porkkanoita pellille, vähän mausteita ja uuni hoitaa loput.
Porkkanoille voi halutessaan ripotella hiukan sokeria tai valuttaa juoksevaa hunajaa, lisätä muutaman nokareen voita tai hiukan sitruunamehua, mutta jos porkkanat ovat hyviä ja makeita, niin sellaisenaankin tulee herkullista.
Makean paahteiset uuniporkkanat sopivat myös Halloween- teemaan, varsinkin väriltään..
kasa porkkanoita
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
hiukan tuoreita tai kuivattuja yrttejä, esim. timajmia, minttua tai rakuunaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese tai kuori porkkanat ja ravistele enimmät vedet pois. Pyöräytä porkkanat tilkasssa oliiviöljyä ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää hiukan kuivattuja yrttejä.
Paahda kuumassa uunissa kunnes porkkanat tuntuvat veitsen kärkeen pehmeiltä. Aikaa voi mennä puolesta tunnista tuntiin, tarkkaile tilannetta!
Tarjoa vaikkapa vuohenjuuston tai fetan kera tai lisukkeena paistetulle lihalle.
12 kommenttia
Kiitos! Tai siis K I I T O S !
VastaaPoistaJostain syystä porkkanat joutuvat veitsen alle aina ennen uunitusta. Jospa joku kerta säästäisin ne leikkaamiselta.
VastaaPoistaSuositan. On se välillä ihan vinkeä vaihtoehto..
PoistaNäitä tulee kyllä usein syötyä juurikin sen helppouden ja pirun hyvän maun takia!
VastaaPoistaTäytyypä yksinkertaistaa, tästä rohkaistuneena. Vieläkö saa porkkanoita varsien kera?
VastaaPoistaYksinkertaisuus on okei! Ei taida varsiporkkanoita enää olla, mutta hyviä multaporkkanoita kuitenkin.
PoistaMullakin menee aina veitsen kautta - miksipä ei jättäisi näin kauniiksi niitä ensi kerralla ;) Porkkana on ihanan makea uunista tulleena.. Olen kyllä käyttänyt viime aikoina paljon, mm. juuri tekemäni porkkana-artisokkapasta toimi tosi hyvin..
VastaaPoistaNiinpä :) Porkkana-artisokkapasta kuulostaa hyvältä..
PoistaIhanan yksinkertaista ja varmasi niin hyvää. Itse rakastan porkkana-rakuuna yhdistelmää
VastaaPoistaJep, porkkana ja rakuuna on hyvä. Myös timjami toimii hyvin..
PoistaTässä ohjeessa on hinta-laatu suhde kohdillaan! Hyviä olivat.
VastaaPoistaKiva kuulla että olit tyytyväinen. Paahtaminen sopii varmaan lähes kaikille juureksille..
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.