Punasipuli-oliivipiiras
10/24/2013Rapeaa voitaikinaa, makeaksi haudutettua punasipulia, tummaa balsamiviinietikkaa ja suolaisia oliiveja, siinä syksyisen sipulipiiraan ainekset.
Rauhassa kypsennetyt ja karamellisoituneet sipulit tuovat piiraan makuun syvyyttä, jota kirpeän suolaiset oliivit korostavat. Viimeistele sipulipiirakka parmesaanilastuilla ja tarjoa sellaisenaan tai yksinkertaisen vihreän salaatin kera.
2 annosta
2 punasipulia (n. 200g)
hyviä oliiveja maun mukaan
oliiviöljyä ja voita
suolaa ja pippuria
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl sokeria
oksa tuoretta timjamia
1 levy voitaikinaa (100g)
Ota taikinalevy huoneenlämpöön. Kuori ja viipaloi sipulit ja kuullota niitä voin ja oliiviöljyn seoksessa noin 15 minuuttia. Lisää sokeri ja mausta suolalla ja pippurilla.
Sipuleiden kypsyessä kuumenna uuni 200 asteeseen. Lisää sipuleiden sekaan oliivit, timjami ja balsamiviinietikka. Hauduta noin 5 minuuttia kunnes nesteet ovat haihtuneet. Tarkista maku.
Painele taikinalevyä hiukan ohuemmaksi. Nosta sipulitäyte taikinalevyn keskelle tasaiseksi kerrokseksi. Jätä noin sentin reunukset. Voitele reunat ja paista uunissa 20 - 25 minuuttia kunnes taikina on kypsää ja kauniin väristä.
Vuole pinnalle muutama lastu parmesaania ja tarjoa. Piiras maistuu myös viileänä, jos jaksaa odottaa.
Kesäaika päättyy viikonloppuna, kellojen siirron lisäksi voisi harkita glögikauden avausta.. Mukavaa loppuviikkoa!
20 kommenttia
Kaunis, värikäs ja luulen, että myös maukas.
VastaaPoistaOletko muuten koskaan tehnyt voi/lehtitaikinaa itse?
Kiitti! Muistaakseni kerran tai pari kauan sitten..
PoistaTuosta ei piirakka paljon paremmaksi voi tulla. :-)
VastaaPoistaKiitos! Hmmm, ehkä jos lisäis pekonia :)
PoistaNo jos nyt pari siivua laittais... :-D
PoistaNami,sekä kauniin näköistä että hyvää:)
VastaaPoistaJep, ihan hyvin meille maistui..
PoistaNo siinä on kyllä värit kohdillaan. Upeat fotot.
VastaaPoistaKiitokset! Mukava kuulla.
VastaaPoistaWow! Aika mielettömän kaunis setti!
VastaaPoistaKiitos! Hyvä jos silmää miellyttää.
PoistaJos kuvan voisi syödä,nam! Tosi herkullinen resepti ja päräyttävät fotot!
VastaaPoistaPunasipulit, balsamiviinietikka ja oliivit. Kaikki hyviä yksinään ja yhdessä. Piiras minun makuuni!
VastaaPoistaKyllä vain, nuo sopii hyvin yksin ja yhdessä!
PoistaEdellisissä kommenteissa on sanottu kaikki tärkeä sekä piiraasta että kuvista. Mutta se minua mietityttää, että tuletteko te/sinä ensi viikon lauantaina juhlahumuun?
VastaaPoistaJos tarkoitat ensi viikon perjantai-illan gaalaa niin tulossa ollaan.. Muista kemuista ei ole tietoa..
Poista*huokaus* kyllä on taas sielu ja silmät ravinttu viikonlopun varalle :-)
VastaaPoistaKiitoksia :)
PoistaIhanat kuvat ja superi resepti jälleen kerran.
VastaaPoistaSuperit kiitokset!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.