Viljapossun kylki uunissa
10/17/2013Pinnalta rapeaksi paahtunut ja sisältä suussa sulavan pehmeäksi kypsynyt porsaankylki on syksyyn sopivaa herkkua joka pitää kaamoksen ja kolean loitolla.
Pitkän kypsennyksen aikana maustepedistä lihaan imeytyy sitruunan, inkiväärin, valkosipulin ja timjamin hienot aromit.
Leikkaa liha viipaleiksi, sipaise pintaan sinappia, avaa punkeroinen ja katsele ulkona vihmovaa räntäsadatta. Syksystä voi nauttia myös turvallisesti sisätiloista...
n. 800 g luutonta, nahallista porsaan kylkeä
1 luomusitruuna
1/3 timjamipuntista
n. 50 g pala inkivääriä
2 - 3 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsennystä. Kuumenna uuni 230 asteeseen.
Jos kylkipala on ohuehko, sitä voi tarvittaessa sitoa hiukan kasaan.
Viipaloi sitruuna ja inkivääri. Pilko valkosipulit. Laita uunivuokaan sitruunat, inkivääri, valkosipulit ja timjaminoksat kylkipalan kokoiseksi pediksi.
Kuivaa lihan pinta ja erityisesti nahka huolella. Öljyä lihan pinta kevyesti ja mausta reippaasti suolalla ja pippurilla. Nosta liha maustepedille ja ripottele nahan päälle karkeaa suolaa. Suola auttaa pintaa paistumaan rapeaksi ja liiat suolat voi lopuksi pyyhkäistä pois.
Laitaa liha kuumaan uuniin noin 45 - 55 minuutiksi kunnes pinta on kauniin ruskea ja kupruileva. Kannattaa viimeistään puolen tunnin jälkeen tarkkailla tilannetta ettei pinta pääse palamaan. Laske uunin lämpötila 100 asteeseen ja anna lihan kypsyä 2 tuntia. Sammuta uuni ja jätä liha jälkilämpöön vielä noin puoleksi tunniksi vetäytymään.
Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoa vaikka syksyisten juuresten tai haudutetun punakaalin kera.
Näillä eväillä kohti viikonloppua..
19 kommenttia
Voi punkeroinen ku rupes kuola valumaan :)
VastaaPoistaPunkero, hyvä ystävämme syksyn koleutta vastaa.. :)
PoistaSiis miksi, oi miksi klikkasin tämän jutun auki. Se on sinun syy, jos lihaton lokakuu menee mönkään!
VastaaPoistaTsemppiä lihattomalle!
PoistaIhanan raikkaita kuvia! Pitää kuitenkin jättää tulevan viikonlopun possu kauppaan kun pitäisi syödä pakastimeen tilaa ensi viikolla saapuvalle karitsanpuolikkaan puolikkaalle.
VastaaPoistaKiitos! Herättää pientä kateutta tuo karitsa.. Reseptejä odotellessa..
PoistaJuttelimme Ween Maan Viljassa toivakkalaisen Aholan lammastilan pitäjän kanssa ja tilasimme karitsan puolikkaan. Puolet puolikkaasta menee työkaverin perheelle (molemmilla kun on pienet pakastimet).
PoistaJärkevää, puolikas puoliksi.. Saattais just mahtua meidänkin minipakastimeen..
PoistaVoi slurps, miten voi tulla nälkä vaikka syön tätä lukiessa?! Aivan ihanat kuvat ja myös itse ruoka. Kylki taitaa hypätä meilläkin ostoskärryyn seuraavalla kauppareissulla. Kyllä sitten vasta on huonosti asiat jos punkero ei piristämieltä ;)
VastaaPoistaKiitoksia! Täällä meilläpäin on usein lähitilan possua myynnissä, josta saa kaikenlaista herkkua.. Punkerosta olen samaa mieltä!
PoistaLupaatko, että pitää koleuden loitolla. Juuri nyt se tuntuu luissa ja ytimissä.
VastaaPoistaIhan mahtavannäköistä possua. Vuodenkierto on taas päässyt siihen vaiheeseen, että uuniruoat alkaa tuntua parhaalta eväältä.
Lupaan! Tai jos ei tämä niin ainakin se seuraksi suositeltu punkku..
PoistaMulle kävi kuten koirille - kuolamoottori pärähti käyntiin. Ja tuo possun nahka! aijaijai... :)
VastaaPoistaAijai.. Sellaista se on kuolamoottorien kanssa.. :)
PoistaOijoi kun hyvän näköistä! Tuo kelpaisi meidän Jannelle, sillä on kova possufetissi. Nam!
VastaaPoistaKiitti! Sitten vaan kylki uuniin :)
PoistaOn se helppoa kun sen osaa :) Taas kerran loistava herkku sulta! Kyllä taatusti pitää kolean loitolla!
VastaaPoistaKävin heittämässä kommentin, mutta se hävis jonnekin ;) Mut kuten olettaa voi, niin kävin kehumassa kyseistä herkkua! Sä se osaat!
VastaaPoistaKommentit joskus singahtelee sinne sun tänne ja kadoksiin.. Taisi molemmat löytää perille! Kiitos!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.