Maanantain tuokiokuva

11/25/2013


Jossain vaiheessa alkuvuotta lupasin, lähinnä itselleni, että tänä vuonna valmistan itse makkaroita. Ei sentään kiire tullut, vaikka loppuvuoden puolelle menikin...

Ihan reseptiksi asti ei ensimmäinen kokeilu päässyt, pientä viilausta vielä tarvitaan. Ohjeen perus chorizo- tyyppisille makkaroille muokkasin mainiosta Makkaroita maailmalta (N. Sandler & J. Acton) kirjasta.

Aineksina oli rasvaista possunkylkeä, valkosipulia, savustettua paprikajauhetta, chiliä, mustapippuria, punaviinietikkaa ja suolaa. Niin ja tietysti possun suolta.

Lihat jauhoin kahteen kertaan, mutta luulenpa että ensi kerralla riittää yksi. Makkarat haudutin kypsäksi noin 75 asteisessa vedessä vartin verran. Lopuksi paistoväri pannulla.

Maun puolesta ei kauheasti jäänyt moitittavaa, mutta lisään chiliä ja jotain yrttiä ensi kerralla. Ja rasvaa lisää! Reseptissä vakuuteltiin että rasvainen kylki riittää, mutta kyllä ainakin tähän satsiin olisi kaivattu enemmän rasvaa. Ensi kerralla sitten!


You Might Also Like

11 kommenttia

  1. Söpöjä makkaroita. Ostitko Mestarista pakastesuolta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sieltä ostin. Pienin paketti minkä löysin (n. 50g) ja siitäkin jäi yli n. 1 kg lihamassaan..

      Poista
  2. Jeps, rasvaa saa olla isolla kouralla annosteltuna, ei ole kunnon makkara muuten! Samoin mausteita, ne "hukkuu" yllättävän hyvin makkaran sisään kypsennettäessä.

    Mä olin meinannut tehdä vielä joulumakkaroita tänä vuonna, itseni tuntien tulee vielä kiire...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne kesällä syödyt makkarat oli niin hyviä että on rima aika korkealla reseptin julkaisun suhteen :)

      Poista
  3. Makkarakurssille vaan jos siltä tuntuu, mutta ei tuo tekeminen mitenkään vaikeaa ollut.. Aikaa tosin kannattaa varata.

    VastaaPoista
  4. Makkaranteko on kyllä aikaa vievää puuhaa, mutta onneksi lopputulos palkitsee. Alkusyksystä pidetyissä makkaratalkoissa syntyneet kolme reseptiä kirjasin blogiin ilman itsekritiikkiä :).Seuraavana vuorossa ehkä Riitan tapaan joulumakkarat.
    Käytitkö muuten haudutusliemessä mitään mausteita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mukavaa puuhaa mutta aikaa meni.. varsinkin kun tein nuo yksin. Ensi kerralla pitää pyytää joku kaveriksi. Nyt haudutin ihan vedessä, mutta ehkä mieto kanaliemi ja joku yrttikimppu voisi olla ihan paikallaan..

      Poista
  5. Olenko mä ainut saamaton, piru vie! Mulla taitaa mennä ens vuoteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ressittömästi vaan! Ensi vuosi on ihan hyvä aikataulu..

      Poista
  6. Paaljon paremman näköisiä kuin meidän kokeilut! Eräskin uuden vuoden aatto väänneettiin makkaroita, vierasparat eivät arvanneet mihin joutuivat. Pitää jatkaa kokeiluja ihan keskenään ja hyviä ohjeita vakoillen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän makkaranteko on ihan mainio tapa viettää uuden vuoden aattoa :) Jatketaan kokeiluja. Taidan testata verimakkaran tekoa seuraavaksi..

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.